LenovoYleinen

Lenovo Legion Phone Duel 2 -pelipuhelin esiteltiin – tulossa myyntiin toukokuussa 799 euron hintaan

Lenovo on julkaissut tänään järjestyksessään toisen pelipuhelimensa globaaleille markkinoille. Uutuuspuhelimen nimi on Lenovo Legion Phone Duel 2 ja se on tulossa saataville Suomessa toukokuun puolivälissä. Kyseessä on huippuluokan laite, jossa on erittäin mielenkiintoisia toteutuksia muun muassa jäähdytyksen sekä kameroiden suhteen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Puhelimen rakenteesta on tehty pelipuhelimelle tyypilliseen tapaan pelihenkinen. Legion Phone Duel 2 rakentuu alumiinikehyksestä sekä lasipinnoista, mutta takaosassa on nähtävillä varsin erikoinen toteutus. Takaosan keskiosa on selvästi muusta rungosta ylempänä, joka johtuu pääosin Lenovon kehittyneestä jäähdytysjärjestelmästä. Keskiosassa on myös RGB-valaistu Legion-logo sekä kamerat. Rakenteessa on otettu myös huomioon laitteen pelitarkoitus, sillä Legion Phone Duel 2 on suunniteltu käytettäväksi pääosin vaakatasossa.

Legion Phone Duel 2 on varusteltuna kookkaalla 6,92 tuuman AMOLED-näyttöpaneelilla, jossa on Full HD+ tarkkuus (2460 x 1080). Näytössä on lisäksi korkea 144 hertsin virkistystaajuus sekä huomattavan korkea 720 hertsin kosketusherkkyys. Lenovo on ilmoittanut näytössä olevan 20.5:9-kuvasuhde, HDR10+ -tuki sekä 1300 nitin maksimikirkkaus. Lenovo luottaa puhelimessa tekoälyllä toimivaan Pixelworks i6 -näyttösuorittimeen, joka tarjoaa ensiluokkaisen visuaalisen kokemuksen eloisilla kuvilla, rikkaammilla väreillä ja terävämmillä yksityiskohdilla. Näytössä on kerrottu olevan myös DC-himmennys sekä TÜV Rheinland -sertifikaatti.

Tehoista on vastaamassa Snapdragon 888 -järjestelmäpiiri, joka on Qualcommin tuorein huippupiiri. Kyseessä on tehokas kahdeksanytiminen järjestelmäpiiri, joka on valmistettu 5 nm prosessilla. Snapdragon 888 -piirin kerrotaan olevan 25 prosenttia aikaisempaa suorituskykyisempi ja se renderöi 35 prosenttia nopeammin. Järjestelmäpiirissä on myös integroitu 5G-modeemi. Legion Phone Duel 2 tarjoaa versiosta riippuen 12, 16 tai 18 gigatavua LPDDR5-RAM-muistia sekä 256 tai 512 gigatavua sisäistä UFS 3.1 -tallennustilaa. Muistikorttipaikkaa puhelimessa ei ole.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lenovo on uudistanut puhelimen jäähdytysjärjestelmän kokonaisuudessaan ja nyt puhelimessa on muun muassa kaksi tuuletinta sisuksissa. Twin Turbo-Fan -jäähdytysjärjestelmän kerrotaan pitävän laitteen viileänä tähdäten pidempään peliaikaan. Ylikuumenemisen ratkaisemiseksi Lenovo Legion Phone Duel 2 -puhelimen tasapainoinen kaksoisrakenne ATA 2.0 mahdollistaa järjestelmäpiirin sijoittamisen laitteen keskelle pitäen pelaajien kädet poissa lämmönhaihdutuksesta. Parempaa lämmönsäätöä varten kaksoistuulettimet liikuttavat yhdessä viileää ilmavirtaa kuumien komponenttien läpi. Tuulettimien ohella Lenovo on rakentanut jäähdytysjärjestelmän kuparipilareista, höyrykammiosta sekä grafiittilevyistä.

Pelaamista ajatellen Lenovo on tuonut puhelimeen kahdeksan pelinäppäintä. Puhelimessa on kaksi ultraääninäppäintä, kaksi kosketuspistettä takaosassa ja kaksi näytön sisäistä kosketuspistettä. Octa-Triggers sijoittuu pelaajan luonnolliseen otteeseen älypuhelimessa, kun sitä pidetään vaakatasossa. Näppäimiin voi yhdistää enemmän toimintoja, työkaluja tai loitsuja peleissä. Uudella Dual HaptiX:llä puhelin tarjoaa tarkan pelituntuman. Lenovo tarjoaa puhelimessa myös huippuluokkaiset stereokaiuttimet, jotka ovat asetettuna puhelimen etuosaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kameroita Legion Phone Duel 2:n takaosassa on kaksi, jotka ovat 64 megapikselin pääkamera sekä 16 megapikselin ultralaajakulmakamera. Puhelimen oikeassa kyljessä on pop-up-kamerajärjestelmä, joka pitää sisällään erittäin tarkan 44 megapikselin selfiekameran. Lenovon mukaan etukameraan on panostettu vahvasti, sillä se on suunniteltu esimerkiksi livestriimaukseen.

Yksi puhelimen kohokohdista on akku ja akunlataus. Legion Phone Duel 2 pitää sisällään kahteen osaan jaetun 5500 milliampeeritunnin akun, jota voidaan ladata peräti 90 watin teholla. Lenovon mukaan pikalataus mahdollistaa akun lataamisen 17 minuutissa 82 prosentin varaukseen ja 30 minuutissa tyhjästä täyteen. Puhelimen käyttöjärjestelmänä toimii tuoreeltaan Android 11, jonka päällä hyrrää Lenovon oma ZUI 12.5 -käyttöliittymä.

Lenovo on esitellyt puhelimen kahdessa väriversiossa, jotka ovat musta Ultimate Black sekä valkoinen Titanium White. Legion Phone Duel 2 on tulossa laajasti tarjolle kahdessa muistivariantissa, jotka ovat 12 + 256 gigatavua ja 16 + 512 gigatavua. Hintaa muistiversioilla on 799 euroa sekä 999 euroa. Suomessa Lenovo on ilmoittanut puhelimen olevan tulossa tarjolle toukokuun puolivälissä, mutta globaalisti ennakkomyynnin on kerrottu alkavan jo heti julkaisun jälkeen.

Lenovo Legion Phone Duel 2 tekniset tiedot:

 • Näyttö: 6,92 tuumaa, AMOLED, Full HD+ (2460 x 1080), 20.5:9-kuvasuhde, 144 Hz virkistystaajuus, 720 Hz kosketusherkkyys, HDR10+, 1300 nitiä, tasainen
 • Järjestelmäpiiri: Qualcomm Snapdragon 888 (1x 2,84 GHz Kryo 680, 3x 2,42 GHz Kryo 680, 4x 1,8 GHz Kryo 680)
 • Grafiikkaprosessori: Adreno 660
 • 5G–modeemi: Snapdragon X60 (integroitu)
 • RAM-muisti: 12, 16 tai 18 gigatavua (LPDDR5)
 • Tallennustila: 256 tai 512 gigatavua (UFS 3.1)
 • Takakamerat: Kaksoiskamera + kaksois-LED-salama
  • Pääkamera: 64 MP (f/1.9, 1,0 µm)
  • Ultralaajakulma: 16 MP (f/2.2, 1,0 µm, 123 asteen näkökenttä)
  • Muuta: Audio Zoom, 4K-videokuvaus
 • Etukamera: 44 MP (Samsung GH+, f/2.0, 0.7 µm)
 • Akku: 5500 milliampeerituntia (ei irrotettava)
 • Lataus: 90W langallinen pikalataus
 • Liitännät ja tekniikka: USB-C, USB 3.1, Bluetooth 5.2, NFC
 • Muuta: Dual-SIM, näytönalainen sormenjälkilukija, kasvojentunnistus, eteenpäin suunnatut stereokaiuttimet
 • Käyttöjärjestelmä: Android 11, ZUI 12.5
 • Mitat: 176 x 78,5 x 9,9 millimetriä, painoa 259 grammaa
 • Rakenne: Alumiinikehys ja Gorilla Glass 5 -lasipinnat
 • Värit: Musta (Ultimate Black) sekä valkoinen (Titanium White)
 • Hinta: 799€ (12 + 256 Gt), 999€ (16 + 512 Gt)

Lähde: Lenovon tiedote (sähköposti)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Lenovo