LenovoYleinen

Lenovo vahvistaa mobiililiiketoimintaansa – Osti konkurssikypsän japanilaisen puhelinvalmistajan

Arrows-puhelimet ovat yksiä FCNT:n tunnetuimpia tuotteita.

Syyskuun alussa oikeusasiakirjat paljastivat Motorola-puhelimista tunnetun Lenovon olleen valmis ostamaan konkurssikypsän japanilaisen älypuhelinvalmistajan. Kyseessä on FCNT, joka on pohjimmiltaan entinen Fujitsun mobiililiiketoiminta. Nyt Lenovo on ilmoittanut kaupan toteutuneen.

FCNT on ollut Japanissa suosituiksi nousseiden Arrows- ja Rakuraku-älypuhelimien takana. Yrityksellä ei ollut kuitenkaan enää mahdollisuuksia jatkaa, ja viime toukokuussa yritys ilmoitti hakevansa konkurssia. Nyt yrityksen tarina jatkuu kiinalaisen Lenovon alaisuudessa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lenovon mukaan Lenovo-konsernin mobiililiiketoimintaryhmään on perustettu uusi yritys, joka tunnetaan edelleen nimellä FCNT. Japaniin perustettu yritys on täysin Lenovon omistuksessa.

”Uusi FCNT-yhtiö jatkaa brändin perinnettä ja sisältää uusien tuotteiden kehittämisen, myynnin ja FCNT-tuotteiden huollon. Yhteistyössä FCNT:n brändien ja Motorola-brändimme asema markkinoilla säilyy ennallaan”, kerrotaan Lenovon tiedotteessa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kaupan kerrotaan rakentuvan Lenovon pitkälle perinteelle ja sitoutumiselle Japaniin, joka on yksi yrityksen tärkeimmistä liiketoimintamarkkinoista. Lisäksi Lenovon Think-tuotteiden markkinajohtaja-aseman lisäksi ne on kehitetty Japanissa, Lenovo on investoinut merkittävästi globaaliin tutkimus- ja kehitystoimintaan, innovaatiokeskuksiin, palvelukeskuksiin ja valmistukseen markkinoilla monien vuosien ajan.

Lenovon mukaan tulevaisuudessa FCNT:n liiketoiminnan ja brändin vahvan markkina-asema mahdollistavat Lenovo-konsernille kasvun Japanin älypuhelinmarkkinoilla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

FCNT Corporationin toiminta on siirtynyt 1. lokakuuta lähtien Lenovon omistuksessa olevan FCNT LLC:n alaisuuteen.

Kyseessä ei ole Lenovon ensimmäinen isompi investointi Japanin markkinoihin. Kiinalaisvalmistaja on aikaisemmin hankkinut entisen NEC:n tablettiosaston, ja nyt Japanissa julkaistaan NEC LaVie -brändillä mukautettuja Lenovo Tab -tabletteja. Lisäksi Lenovo hankki muutama vuosi sitten Fujitsun entisen kannettavien tietokoneinen liiketoiminnan.

Lähde: Lenovo

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Lenovo