JollaLenovoSailfish OS

Lenovosta ensimmäinen merkittävä lisensoija Sailfish OS -käyttöjärjestelmälle?

Sailfish-RussiaSuomalainen Jolla on viime aikoina kamppaillut suurien vaikeuksien kanssa, mutta tällä hetkellä yhtiöllä menee suhteellisen hyvin. Jolla kertoi viime viikolla saaneensa uuden rahoituksen yhtiöön, joka mahdollistaa liiketoiminnan jatkamisen vuoden loppuun saakka.

Jollan päätuote on ollut pitkään oma ainutlaatuinen Sailfish OS -käyttöjärjestelmä, joka ei ole saanut toivottua tuulta purjeisiinsa. Jolla on kuitenkin onnistunut saamaan muutamat yritykset kiinnostumaan käyttöjärjestelmästä ja tänä vuonna myyntiin on tulossa ainakin kaksi Sailfish OS -puhelinta. Intialainen Intex sekä lähes suomalainen Turing Robotic Industries ovat aloittamassa pian omien puhelimiensa myynnin. Myös afrikkalainen MiFone on tuomassa Sailfish -puhelimen markkinoille jossain vaiheessa. Kiinnostusta käyttöjärjestelmää kohtaan on ollut myös Fairphonelta sekä PuzzlePhonen taustalla olevalta yritykseltä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Nyt kuitenkin Venäjältä kantautuu uusi mielenkiintoinen tieto, jossa väitetään Lenovon keskustelevan Sailfish OS -käyttöjärjestelmän lisensoinnista. Lenovo olisi näin yksi merkittävimmistä Sailfish OS:n lisensoijista. Lenovon Venäjän johtajan mukaan ei ole teknisiä vaikeuksia asentaa Sailfish OS Lenovon älypuhelimiin, mutta epäilee kuitenkin asiakkaiden innostusta uutta käyttäöjärjestelmää kohtaan.

Lenovo olisi tämän tiedon mukaan siis yksi valmistaja, joka saattaisi alkamaan tekemään puhelimia niin sanotulla ”Venäjä OS -käyttöjärjestelmällä”, joka perustuu Sailfishiin, mutta se on muokattu vain Venäjän markkinoille. Tietojen mukaan ensimmäiset älypuhelimet tullaan julkaisemaan jo tämän vuoden aikana.

Lähde: Vedomosti

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Jolla