LogitechYleinen

Logitech julkaisi pilvipelaamiseen painottuvan Logitech G Cloud -pelikonsolin Euroopassa – Suomessa myyntiin 359 euron hintaan

Logitech G CLOUD

Logitech julkisti jo viime syksynä ensimmäisen kerran pilvipelaamiseen painottuvan Logitech G Cloud -pelikonsolin, mutta tuolloin se saapui vain Pohjois-Amerikan markkinoille. Tänään Logitech on julkistanut saman laitteen Euroopassa ja se on nyt saataville myös Suomessa.

”Olemme innoissamme tuodessamme Logitech G CLOUD -pelikonsolin Eurooppaan ja voidessamme tehdä yhteistyötä alan johtavien kumppaneiden kanssa”, kommentoi Logitech G:n toimitusjohtaja Ujesh Desai. ”Logitech G CLOUD mahdollistaa uudenlaisen tavan nauttia pelaamisen iloista satojen eri pelien parissa. Toivommekin pelikonsolin päätyvän mahdollisimman monien pelaajien käsiin.”

Suomessa Logitech G Cloud -pelikonsoli tulee saataville välittömästi 359 euron kuluttajahintaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Logitech G Cloud -pelikonsoli tarjoaa 7 tuumaisen kosketusnäytön, joka yltää 1080 x 1920 pikselin tarkkuuteen ja tarjoaa 60 hertsin virkistystaajuuden. Konsolin näytössä käytetään IPS-tekniikkaa. Näytön kuvasuhde on 16:9. Pelikonsolissa on Qualcommin Snapdragon 720G -järjestelmäpiiri, joka pyörii korkeimmillaan 2.3 gigahertsin kellotaajuudella. LPPDR4X RAM-muistia laitteesta löytyy 4 gigatavua ja UFS-tallennustilaa 64 gigatavua. Tallennustilaa on mahdollista laajentaa muistikortilla.

Pelikonsolissa on 6000 milliampeeritunnin akku ja Logitech lupaa laitteelle 12 tunnin akunkestoa. Akun saa ladattua täyteen kahdessa ja puolessa tunnissa. Logitech G Cloud -pelikonsolissa ei ole 5G-yhteyttä tai SIM-korttipaikkaa, joten laite tulee olla pilvestä pelatessa aina kytkettynä Wi-Fi-verkkoon. Konsolilla on painoa 463 grammaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Logitech G Cloud -konsolin etupuolelta löytyy X-, Y-, B- ja A-näppäimet, joiden lisäksi konsolissa on kaksi analogista thumbstick-ohjainta ja nuolinäppäimet. Konsolin etupuolelta löytyviin toimintapainikkeisiin lukeutuvat koti, Logitech G, valikko ja kontekstivalikko. Konsolin päältä löytyy kaksi bumper-painiketta sekä kaksi laukaisupainiketta. Logitech G -painikkeella käyttäjä saa pysäytettyä sekä jatkettua käynnissä olevaa peliä ja puolestaan kotipainikkeesta käyttäjä pääsee konsolin kotiruudulle.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Logitech kertoo tehneensä yhteistyötä Microsoftin ja Nvidian kanssa integroidakseen yhtiöiden Xbox Cloud Gaming- ja GeForce NOW -palvelut sujuvasti osaksi konsolia. Konsolin käyttöliittymä muistuttaa Nintendo Switch -peliokonsolin käyttöliittymää ja Microsoftin Xbox Cloud Gaming -palvelu on konsolilla ainoastaan nettisivumainen applikaatio, jonka kautta pelejä pääsee pelaamaan. Käyttäjä ei voi näin ollen kiinnittää haluamiaan pelejä konsolin kotinäytölle. Konsoliin voi striimata pelejä myös paikallisesti joko Xbox-konsolista käyttäen Xbox-sovellusta tai Steam-pelejä käyttäen Steam Link -sovellusta.

Logitech on tehnyt käyttöliittymä suunnittelussa yhteistyötä kiinalaisen Tencentin kanssa, jonka ansiosta konsolille voi ladata pelejä myös Google Play -kaupasta, vaikka konsoli on pääasiassa tarkoitettu pilvipelaamiseen. Konsolilla on myös erillinen Android-tablettitila, jolloin konsolilta voi esimerkiksi toistaa YouTube videoita tai käyttää nettiselainta.

Lähde: Logitechin tiedote

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Logitech