WhatsAppYleinen

WhatsApp sai uuden ominaisuuden: Chat Lock mahdollistaa keskustelujen suojaamisen salasanalla

WhatsApp Chat Lock

Suosittu pikaviestipalvelu WhatsApp on julkaissut sovellukseen uuden ominaisuuden, joka kantaa nimeä Chat Lock. Kyseessä on uusi suojakerros, joka antaa käyttäjälle mahdollisuuden pitää keskustelut yksityisenä lukitsemalla ne salasanan tai biometrisien tietojen taakse.

Chat Lockin avulla käyttäjät voivat poistaa keskustelut yleisestä listauksesta ja ne piilotetaan omaan kansioonsa, joka on aina lukittuna. Aina kun käyttäjä vastaanottaa viestin lukitussa kansiossa olevaan keskusteluun, niin saapuvien ilmoituksien tiedot pysyvät anonyymeinä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lukittu kansio ei ole myöskään esillä suoraan yleisessä keskustelunäkymässä, vaan sen saa esille pyyhkäisemällä näkymästä alaspäin. Keskustelujen lisääminen Chat Lock -kansioon onnistuu käyttäjän profiilissa olevasta ”keskustelujen lukitus” -painikkeesta. Kaikki lukitut keskustelut vaativat vahvistukseen salasanan tai biometrisen avauksen (sormenjälkilukija tai kasvotiedot).

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Toistaiseksi lukitukseen on käytettävä samaa salasanaa kuin puhelimessasi, joten muokattu salasana ei ole mahdollinen. WhatsApp on kertonut kuitenkin aikeista ottaa käyttöön mukautetun salasanan tulevaisuudessa. WhatsApp on kertonut tuovansa ominaisuuteen myös lisää toimintoja, joista yksi on ominaisuuden mahdollistaminen kumppanilaitteilla.

Chat Lock on nyt saatavilla kaikille käyttäjille.

Lähde: WhatsApp

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:WhatsApp