Yleinen

Luvut Suomen älypuhelinmarkkinoista julki: Samsung markkinajohtaja, Huawein markkinaosuus jatkuvasti laskussa

Tutkimusyhtiö Counterpoint on julkaissut hiljattain uudet tietonsa Euroopan älypuhelinmarkkinoista Q1 2020 ajalta, ja tietojen mukaan älypuhelinmarkkinat laskivat vuoden ensimmäisellä neljänneksellä jopa 7 prosenttia vuoden takaiseen verrattuna. Counterpoint on nyt myös ilmoittanut SuomiMobiilille tarkempia tietoja Suomen älypuhelinmarkkinoiden kehityksestä vuoden 2020 ensimmäisen neljänneksen aikana.

Euroopan tasolla Samsungin kerrotaan olevan markkinajohtaja 29 prosentin markkinaosuudellansa ja Apple on toisena 22 prosentin markkinaosuudella. Huawein kerrotaan olleen kolmantena 16 prosentin markkinaosuudella, jonka jälkeen Xiaomin markkinaosuus oli 11 prosenttia. Euroopan viidenneksi suurimmaksi valmistajaksi kerrottiin OPPO, jonka markkinaosuus oli 3 prosenttia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Erikseen Suomen älypuhelinmarkkinoiden osalta Counterpoint ilmoitti SuomiMobiilille viiden suurimman älypuhelinvalmistajan tiedot vuoden ensimmäisen neljänneksen aikana. Counterpointin markkinatutkimuksien mukaan Samsungin markkinaosuus Suomen älypuhelimien toimituksista oli 33 prosenttia, Applen 27 prosenttia, jonka jälkeen kolmanneksi eniten puhelimia toimitti Huawei, joka piti itsellään 21 prosentin markkinaosuutta. Neljänneksi suurin älypuhelinvalmistaja Suomessa on OnePlus ja viidenneksi suurimmaksi on ilmoitettu suomalainen Nokia-puhelimista vastaava HMD Global 3 prosentin markkinaosuudella.

Suomen älypuhelinmarkkinoiden TOP5-valmistajat Q1 2020 aikana. / Lähde: Counterpoint Research

Counterpoint kertoi myös Huawein markkinaosuuden tippuneen Suomen älypuhelinmarkkinoilla jokaisena peräkkäisenä neljänneksenä Yhdysvaltojen asettamien rajoituksien jälkeen. Yhdysvallat asetti Huawein kieltolistallensa vuosi sitten toukokuussa, jonka jälkeen Huawei ei ole voinut käyttää puhelimissaan Googlen palveluita.

”Huawein markkinaosuus on laskenut Suomessa jokaisen vuosineljänneksen aikana sen jälkeen, kun Yhdysvaltojen kauppapakotteet tulivat voimaan”, kertoi Counterpointin edustaja SuomiMobiilille.

Suomessa mielenkiinto kohdistuu myös HMD Globaliin, ja toistaiseksi yhtiöllä on varsin marginaalinen osuus Suomen älypuhelinmarkkinoista. Vaikka HMD Global ei kotimarkkinoillaan ylläkään aivan kärkivalmistajiin, niin silti yhtiö pärjää hyvin peruspuhelinmarkkinoilla. Counterpoint kertoi, että HMD Global on markkinajohtaja peruspuhelimissa, sillä yhtiön markkinaosuus on 50 prosenttia.

”Nokia HMD -älypuhelimien markkinaosuus oli 3 prosenttia, ja se oli 5. sijalla Suomen älypuhelinmarkkinoilla. Peruspuhelimissa HMD:n markkinaosuus on 50 prosenttia”, kertoi Counterpointin edustaja.

Suomen älypuhelinmarkkinoiden tilanteesta tai kehityksestä ei suuremmin ole ollut aikaisemmin tietoja, joten nyt Counterpointin kertomat tiedot antavat vilauksen siihen, mitkä valmistajat ovat tällä hetkellä myydyimpiä Suomessa.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

1 Kommentti

  1. Yllättävää että Huawei pysyy noin korkealla prosentilla. Samoin oli maailmanmittakaavassa Xiaomi:n osuus.

Kommentoi

Lisää aiheesta:Yleinen