HMDYleinen

HMD Globalin liikevaihto laski viime vuonna 1,7 miljardiin euroon – tappiot kasvoivat selvästi

Nokia-tuotemerkin itselleen lisensoinut älypuhelinvalmistaja HMD Global on ilmoittanut tänään lisätietoja yhtiön taloudellisesta tilanteesta. HMD Globalin antamien tietojen mukaan yhtiön tappiot kasvoivat viime vuonna reilusti verrattuna vuotta aikaisempaan.

HMD Globalin liikevaihto oli viime vuonna 1,7 miljardia euroa ja nettotulos 295 miljoonaa euroa tappiollinen. Vielä vuonna 2018 yhtiön liikevaihto ylsi 2,4 miljardiin euroon ja nettotulos oli 188 miljoonaa euroa tappiollinen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Yhtiö on kertonut liikevaihdon supistumisen johtuvan siitä, että liiketoimintaa on rajattu markkina-alueille, joilla se uskoo menestyvänsä parhaiten. Lisäksi tulokseen kerrotaan vaikuttaneen yhtiön tuoreimmat investoinnit. HMD Global on investoinut muun muassa tietoturvaan keskittyvään kehityskeskukseen Tampereelle sekä muun muassa uusiin johtajiin, joista tuorein lisäys on markkinointijohtaja.

HMD Global ei ole kuitenkaan kertonut kuinka monta perus- tai älypuhelinta on toimitettu vuoden 2019 aikana. Tutkimusyhtiö Counterpointin tutkimuksien mukaan HMD Global toimitti vuonna 2019 noin 14,5 miljoonaa älypuhelinta sekä noin 53,2 miljoonaa peruspuhelinta. Vielä vuonna 2018 vastaavat lukemat olivat 17,9 miljoonaa älypuhelinta sekä 64,6 miljoonaa peruspuhelinta.

HMD Globalilla on raportoitu olevan käynnissä myös uusi rahoituskierros viime kesästä asti, mutta sen osalta ei ole tiedotettu enempää. Edellisen kerran 100 miljoonan dollarin rahoituskierroksesta tiedotettiin vuoden 2018 toukokuussa, jolloin yhtiö arvostettiin 1 miljardin dollarin arvoiseksi. HMD Global ei ole koskaan tarkkaan ilmoittanut omistajarakennettaan.

Hiljattain HMD Global on laajentanut myös puhelinliiketoiminnasta palveluihin, joista tuorein osoitus on dataroaming-palvelu HMD Connect. HMD Global julkaisi maaliskuun lopulla uuden edulliset Nokia 1.3– ja Nokia 5.3 -älypuhelimet globaaleille markkinoille, joiden lisäksi esiteltiin yhtiön ensimmäinen 5G-yhteyksillä varusteltu Nokia 8.3 5G -älypuhelin. Näiden lisäksi HMD Global on laajentanut myös tuotevalikoimaansa Yhdysvaltain markkinoilla uusilla edullisilla Nokia C2 Tennen-, Nokia C2 Tava- ja Nokia C5 Endi -älypuhelimilla. Peruspuhelimien osalta HMD Global on julkaissut myös uudet Nokia 150- ja Nokia 125 -puhelimet.

Lähde: Helsingin Sanomat, Mobiili.fi

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:HMD