SamsungYleinen

Maailman ensimmäinen 200 megapikselin kamerasensori julkaistiin! Tällaisia ovat Samsungin uudet ISOCELL HP1 ja ISOCELL GN5

Samsung on vihdoin julkaissut maailman ensimmäisen pitkään huhuissa olleen 200 megapikselin ISOCELL HP1 -kamerasensorinsa. Uuden huipputarkan kamerasensorin ohella Samsung on esitellyt myös uuden 50 megapikselin tasoisen ISOCELL GN5 -kamerasensorin. Molemmat uutuussensorit ovat suunnattu erityisesti älypuhelimiin.

ISOCELL HP1 on 1/1.22 tuuman kokoinen 200 megapikselin sensori, jossa on 0.64 μm pikselikoko. Sensorissa on kerrottu olevan täysin uusi ChameleonCell-tekniikka, joka tarjoaa valaistusolosuhteista riippuen täyden pikselin renderöinnin tai 2×2 ja 4×4 pikseleiden yhdistämisratkaisun. Sensori mahdollistaa 2×2-tilassa 50 megapikselin kuvien taltioinnin 1,28 μm pikselikoolla sekä 4×4-tilasssa 12,5 megapikselin kuvien taltioinnin 2,65 μm pikselikoolla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Uusi huipputarkka sensori tukee myös 8K-videokuvausta 30 fps -tasolla, 4K-videokuvausta 120 fps -tasolla ja laajaa näkökenttää. Samsung ei ole kertonut ISOCELL HP1 -sensorissa käytettävää automaattitarkennuksen tekniikkaa.

ISOCELL GN5 on Samsungin ohuin 50 megapikselin kamerasensori ja kyseessä on lisäksi maailman ensimmäinen 50 megapikselin älypuhelimiin suunnattu sensori, jossa on Dual Pixel Pro -automaattitarkennus. Sensori on kooltaan 1/1.57” ja siinä on 1.0 μm pikselikoko. Sensori tukee myös 2×2 pikseleiden yhdistämistekniikkaa, jolloin taltioidaan 12,5 megapikselin kuvia. Samsung on kertonut sensorissa olevan Front Deep Trench Isolation (FDTI) -tekniikka, joka taltioi mahdollisimman paljon valoa pikselin sisällä ja vähentää kohinaa kuvissa. ISOCELL GN5 tukee myös 8K 30 fps- ja 4K 120 fps -videokuvausta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Samsungin mukaan molemmat uudet kamerasensorit ovat valmistajien käytettävänä jo nyt testausmahdollisuuksiin. Nähtävästi uudet 200 ja 50 megapikselin sensorit tullaan näkemään älypuhelimissa ensi vuoden aikana.

Lähde: Samsung

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Samsung