XiaomiYleinen

Massiivinen vuoto paljastaa Xiaomi 12T- ja Xiaomi 12T Pro -puhelimien kuvat ja tiedot – pro-versiossa on 200 megapikselin kamera ja Snapdragon 8+ Gen 1 -järjestelmäpiiri

Xiaomi 12T ja Xiaomi 12T Pro.

Xiaomilta on huhuttu uusia Xiaomi 12T -sarjan älypuhelimia jo pidemmän aikaa, ja huhuissa on pidetty julkaisua mahdollisena vielä syyskuun lopulla tai aivan lokakuun alussa. Xiaomi ei ole itse vielä vahvistanut tarkkaa päivämäärää. Julkaisu ei kuitenkaan voi olla enää kaukana, sillä saksalainen Winfuture.de-sivusto on saanut käsiinsä tarkat tuotekuvat ja tiedot puhelimista.

Tulossa on Xiaomi 12T ja Xiaomi 12T Pro, jotka ovat seuraajat viime vuoden Xiaomi 11T -puhelimille. Xiaomilla on ollut tapana syksyisin julkaista edullisemman pisteen T-sarjan huippupuhelimia, jotka tarjoavat hyvää suorituskykyä ja monia mielenkiintoisia toteutuksia. Kyseessä ei ole kuitenkaan seuraajat keväällä julkaistuille Xiaomi 12 -puhelimille.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Vuotokuvat paljastavat, että Xiaomi 12T- ja Xiaomi 12T Pro ovat ulkoisesti lähes identtisiä. Puhelimien etuosassa on kookas näyttöpaneeli, joka on tasainen. Näytössä on etukameraa varten tehty reikä keskitetysti. Takaosassa nähdään suuri kamera-alue, jossa on kolme kamerasensoria sekä LED-salamavalo. Takaosassa on myös Xiaomin logo.

Oikeaan kylkeen Xiaomi on asettanut virta- ja äänenvoimakkuuspainikkeet. Alareunassa on esillä SIM-korttiluukku, USB-C-liitin, mikrofoni sekä kaiutinritilä. Yläreunassa nähdään infrapunalähetin, mikrofoni sekä toinen kaiutinritilä. Suurin ero ulkoisesti nähdään puhelimien kamera-alueen tekstissä, sillä se vahvistaa Xiaomi 12T:n saavan 108 megapikselin pääkameran, kun Xiaomi 12T Prossa on suurempi 200 megapikselin pääkamera.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Molempien puhelimien runko on valmistettu kokonaan muovista, mutta pinnat ovat lasia. Vuotokuvat paljastavat Xiaomi 12T- ja Xiaomi 12T Pro -puhelimien olevan tulossa tarjolle ainakin kahdessa värissä, jotka ovat harmaa ja sininen.

Puhelimiin on vahvistettu tulevan 6,67 tuuman kokoinen AMOLED-näyttöpaneeli, jossa on 2712 x 1220 pikselin tarkkuus sekä 120 hertsin virkistystaajuus. Näytön tarkkuus on jopa parempi kuin Full HD, ja sitä on suojaamassa Gorilla Glass 5 -lasipinta.

Xiaomi 12T Pro tulee saamaan Qualcommin tuoreimman Snapdragon 8+ Gen 1 -järjestelmäpiirin, jonka rinnalla on jopa 12 gigatavua LPDDR5-RAM-muistia sekä 256 gigatavua UFS 3.1 -tallennustilaa. Puhelimesta odotetaan myös 8 gigatavun versiota.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Xiaomi 12T -perusmallissa eroja löytyy suorituskyvystä, sillä järjestelmäpiiri on vaihdettu MediaTekin kehittämään Dimensity 8100 Ultra -versioon. Kyseessä on huippusuorituskyvyn tarjoava järjestelmäpiiri, mutta ei ehkä kyvykäs kuin Snapdragon 8+ Gen 1. RAM-muistia Xiaomi 12T tulee saamaan korkeintaan 8 gigatavua ja sisäistä tallennustilaa on 128 tai 256 gigatavua.

Kameroita Xiaomi 12T Prohon odotetaan kolmea, jotka ovat 200 megapikselin pääkamera f/1.69-aukolla sekä optisella kuvanvakautuksella. Toinen kameroista tulee olemaan 8 megapikselin ultralaajakulmakamera ja kolmantena on 2 megapikselin makrokamera. Xiaomi 12T -perusmallissa pääkameran tarkkuus on tiputettu 108 megapikseliin, mutta muilta osin kamerat ovat identtisiä. Molemmissa on 20 megapikselin etukamera.

Xiaomi 12T Pro

Xiaomi 12T -puhelimissa akku on kooltaan 5000 milliampeerituntia ja sitä voidaan vuodon mukaan ladata 120 watin teholla. Xiaomi luottaa edelleen Android 12 -käyttöjärjestelmään, jonka päällä hyrrää MIUI 13. Molemmat saavat lisäksi kaksi Harman Kardonin virittämää kaiutinta, jotka takaavat stereoäänentoiston.

Xiaomi 12T Pron odotetaan tulevan myyntiin Euroopassa 849 euron lähtöhinnalla. Xiaomi 12T tulee vuodon mukaan myyntiin Euroopassa edullisemmalla 649 euron hinnalla. Winfuture.de-sivuston mukaan Xiaomi tulee esittelemään puhelimet jo ensi viikolla.

Lähde: Winfuture.de (saksaksi)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Xiaomi