Yleinen

OP Ryhmä ja Pivo vetäytyvät pohjoismaisesta mobiililompakkohankkeesta – taustalla EU:n huoli Suomen mobiilimaksumarkkinan liiallisesta keskittymisestä

Pivo

OP Ryhmän Pivo, Danske Bankin MobilePay ja norjalainen Vipps kertoivat viime vuoden kesäkuussa suunnittelevansa yhdessä uutta mobiilimaksamisen alustaa, joka yhdistäisi useat mobiililompakot yhdeksi. Tänään OP Ryhmä ja Pivo ovat kertoneet vetäytyvänsä hankkeesta kokonaan.

Hankkeesta vetäytymisen syyksi kerrotaan EU:n kilpailuviranomaisen markkinatutkimuksessa esiin tulleet huolet. Markkinatutkimuksessa ilmenneet ongelmat koskevat Suomen markkinoiden kilpailutilannetta. EU-komission näkemyksen mukaan OP:n Pivo-sovelluksen ja Danske Bankin MobilePayn yhdistäminen voisi johtaa Suomen mobiilimaksumarkkinan liialliseen keskittymiseen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Hankkeessa mukana olevien tahojen sekä EU-komission kanssa käytyjen keskustelujen lopputuloksena osapuolet ovat sopineet, että OP Ryhmä ja Pivo jättäytyvät pois suunnitellusta yhteisyrityksestä.

”Valitettavasti pitkään hyvässä yhteistyössä valmisteltu hanke kariutuu tässä vaiheessa. Uskomme, että alkuperäinen suunnitelma yhdistää kolmen pohjoismaisen mobiililompakon vahvuudet olisi ollut sekä meidän että kuluttaja-asiakkaiden ja kauppiaiden kannalta järkevää”, sanoo OP Ryhmän Arjen talouden palveluista vastaava johtaja Masa Peura.

MobilePay ja Vipps jatkavat suunnitelmaa yhteisen mobiilimaksualustan muodostamisesta. OP on kertonut, että Pivo jatkaa toimintaansa itsenäisenä kuten ennenkin eikä hankkeen peruuntumisella ole suoria vaikutuksia Pivon asiakkaisiin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

”Asiakastarpeet muuttuvat jatkuvasti ja kansainvälinen kilpailu mobiilimaksamisen markkinalla on erittäin kovaa nyt ja tulevaisuudessa. Tavoitteenamme on jatkossakin tarjota parhaat maksamisen palvelut asiakkaillemme kumppanoitumalla ja omia palveluita kehittämällä”, Peura sanoo.

OP Ryhmän mobiilimaksamisen sovellus Pivo on ollut käytössä vuodesta 2013, ja sitä voivat käyttää kaikkien pankkien asiakkaat. Palvelulla on yhteensä noin 1,2 miljoonaa rekisteröitynyttä asiakasta.

Lähde: OP:n tiedote

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Yleinen