MeizuYleinen

Meizu 17- ja Meizu 17 Pro -huippupuhelimet julkaistiin

Meizu 17 Pro

Meizu on julkaissut Kiinassa kaksi uutta huippuluokan älypuhelinta, jotka kantavat nimiä Meizu 17 ja Meizu 17 Pro. Teknisesti uutuuspuhelimet ovat hyvin lähellä toisinaan, mutta pro-versioon Meizu on tuonut hieman paremmat kamerat sekä enemmän muistia. Todennäköisesti Meizun uutuuspuhelimia ei tulla näkemään Suomessa virallisesti myynnissä.

Molemmissa Meizu 17 -puhelimissa on suuri 6,6 tuuman tasainen näyttöpaneeli, joka perustuu Super AMOLED -tekniikkaan. Näytössä on 90 hertsin virkistystaajuus, etukameraa varten tehty reikä sekä näytönalainen sormenjälkilukija. Puhelimien näytöissä on myös 19,5:9-kuvasuhde sekä HDR10+ -tuki.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Puhelimien välillä takaosassa olevasta neloiskamerasta löytyy suurimmat eroavaisuudet, vaikka pääkamera on molemmissa 64 megapikseliä. Pro-versiossa on 8 megapikselin telekamera, joka kykenee 8x häviämättömään zoomaukseen. Lisäksi puhelimessa on 32 megapikselin 129 asteen ultralaajakulmakamera sekä ToF-sensori. Perusmallissa on 12 megapikselin toinen kamera, 8 megapikselin ultralaajakulmakamera sekä 5 megapikselin makrokamera.

Tehoista Meizu 17 -puhelimissa vastaa Qualcommin tuorein Snapdragon 865 -huippupiiri, johon on yhdistettynä Snapdragon X55 -modeemi, joka takaa 5G-tuen. Pro-versiossa on 12 gigatavua LPDDR5-RAM-muistia sekä perusmallissa on 8 gigatavua LPDDR4X-RAM-muistia. Molemmat puhelimet ovat tarjolla 128 ja 256 gigatavun tallennustilalla varusteltuna versiona.

Akunkestosta on vastaamassa molemmissa 4500 milliampeeritunnin akku, jota voidaan ladata 30 watin langallisen pikalatauksen avulla. Pro-versiossa on vielä erikseen 27 watin langaton pikalataus. Meizu on varustellut puhelimet myös Android 10 -käyttöjärjestelmällä ja Flyme 8.1 -käyttöliittymällä.

Meizu 17 -perusmalli on tulossa tarjolle vihreänä, harmaana ja valkoisena väriversiona edullisimmillaan 3699 juanin hintaan, joka on noin 483 euroa. Meizu 17 Pro on vastaavasti myynnissä mintunvihreässä, mustassa ja valkoisessa väriversiossa edullisimmillaan 4299 juanin hintaan, joka on noin 560 euroa. Kiinassa puhelimet tulevat virallisesti myyntiin 11. toukokuuta.

Lähde: Meizu (kiinaksi)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Meizu