MicrosoftWindows 10Yleinen

Microsoft julkaisi Surface Studion ja päivitetyn Surface Bookin

en-intl-pdp0-surface-cardinal-42l-00001-f1-desktopMicrosoft on tänään järjestetyssä lehdistötilaisuudessa esitellyt uusia tuotteitaan, päivittänyt vanhoja laitteita sekä kertonut tulevista Windows 10 -päivityksistä.

Tilaisuuden odotetuin uutuus oli Microsoftin oma All-In-One -tietokone. Surface-mallisto laajeni uudella jäsenellä, jonka nimi on Surface Studio. Kyseinen laite on Microsoftin ensimmäinen Windows 10:llä varusteltu täysiverinen tietokone, josta löytyy vakuuttavat ominaisuudet. Tuttuun tapaan myös Surface Studio on premium-luokan laite, jonka takia se on kallis.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tietokoneesta löytyy 28 tuuman PixelSense-näyttö, jonka tarkkuus on 4500 x 3000 pikseliä. Näyttö tukee 10 pisteen monikosketusta ja sen kuvasuhde on aikaisemmista Surface-laitteista tuttu 3:2. Surface Studio tukee myös Surface Pen -kynää. Laitteen tehoista huolehtii Intelin neliytiminen 6-sukupolven Core i5- tai i7 -suoritin mallista riippuen. RAM-muistia löytyy mallista riippuen 8 gigatavua, 16 gigatavua tai 32 gigatavua ja sisäistä tallennustilaa taasen 1 teratavu tai 2 teratavua mallista riippuen.

en-intl-pdp0-surface-cardinal-42l-00001-f5-desktopSurface Studio tarjoaa neljä USB 3.0 -porttia, täysikokoisen SD-kortin lukijan, Mini Displayportin ja 3.5 mm kuulokeliittimen. Tietokoneen edestä löytyy 5 megapikselin kamera, jolla onnistuu FullHD -tasoiset videopuhelut esimerkiksi Skypen kautta. Luonnollisesti myös Surface Studiosta löytyy Windows Hello -ominaisuus.

Surface Studio saapuu Yhdysvalloissa myyntiin vielä ennen joulua, mutta jo nyt laitteen ennakkotilaus on aloitettu. Surface Studion laajemmat toimitukset aloitetaan Microsotin mukaan ensi vuoden alussa. Uutuuslaitteen hinnat alkavat Yhdysvalloissa 2 999 dollarista. Tämä halvin versio pitää sisällänsä 1 teratavua tallennustilaa, Intel Core i5 -suorittimen sekä 2 gigatavua näytönohjain muistia. Seuraavan version hinta hypähtää 3 499 dollariin ja tämä pitää sisällänsä 1 teratavua tallennustilaa, Intel Core i7 -suorittimen sekä halvemman version tapaan 2 gigatavua näytönohjain muistia. Kallein versio maksaa huimat 4 199 dollaria ja se pitää sisällänsä 2 teratavua tallennustilaa, Intel Core i7 -suorittimen ja 4 gigatavua näytönohjain muistia.

en-intl-pdp0-surface-cardinal-42l-00001-f3-desktopSurface Studion saatavuudesta Suomessa ei toistaiseksi ole mitään tietoa. Jos halutaan arvuutella saatavuutta, niin laite tuskin tulee Suomeen, koska Microsoft ei koskaan tuonut saataville edes Surface Book -hybridilaitetta. Jos Surface Studio saapuukin joskus Suomeen, niin se tulee tapahtumaan aikaisintaan vasta vuonna 2017.

Surface Studion ohella Microsoft julkaisi myös Surface Dial -lisälaitteen. Surface Dial on pyöreä laite, jota pyörittelemällä pöydällä tai näytön päällä voidaan selata, zoomata ja navigoina näytöllä näkyvää sisältöä. Surface Dial tukee Surface Studion ohella myös Microsoftin vanhempia Surface Pro 3- ja Surface Pro 4 -laitteita. Lisälaite saapuu Yhdysvalloissa myyntiin 10. marraskuuta lähtien 99 dollarin hintalapulla varusteltuna.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Microsoft päivitti myös Surface Bookin – tuskin Suomeen

surface_book_home_1_herofullbleed_v1Microsoft julkaisi tilaisuudessaan ennen Surface Studiota pienen päivityksen viime vuonna esiteltyyn Surface Book -hybridilaitteeseen. Päivitetty versio kantaa nimeä ”Surface Book Performance Base”.

Päivitetty versio on tähän mennessä Microsoftin tehokkain Surface Book -versio. Laite on varusteltu 6-sukupolven Intel Core i7 -suorittimella ja aikaisempiin versioihin verrattuna kaksinkertaisella grafiikkasuorituskyvyllä. Nyt esitellyssä versiossa on panostettu myös akunkestoon. Akunkestoa on pidennetty 30 prosentilla ja Surface Bookin akun pitäisi nyt kestää 16 tuntia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Yhdysvalloissa myös ”Surface Book Performance Base” saapui tänään ennakkotilattavaksi. Myöskin tämä laite on saatavilla kolmena eri versiona ja hinnat alkavat 2 399 dollarista. Halvin versio pitää sisällänsä 256 gigatavua tallennustilaa ja Intel Core i7 -suorittimen. Seuraavan version hinta on 2 799 dollaria ja tämä pitää sisällänsä 512 gigatavua tallennustilaa ja myös Intel Core i7 -suorittimen. Kallein versio maksaa 3 299 dollaria ja se pitää sisällänsä 1 teratavun tallennustilaa ja Intel Core i7 -suorittimen.

Myöskään päivitetyn Surface Bookin saapumisesta Suomeen ei ole mitään tietoa, mutta jos Microsoft jatkaa tuttua tapaansa, niin uutuuslaite tuskin saapuu täällä myyntiin.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Microsoft