MicrosoftYleinen

Microsoft yhdistää päivitetyn ChatGPT:n tekoälyn Bing-hakukoneeseen ja Edge-selaimeen

Microsoft on kertonut ottavansa käyttöön keskustelullisen tekoälyn vahvasti osaksi yhtiön hakukonetta sekä selainta. Jatkossa käyttäjät voivat keskustella Bingin kanssa, ja taustalla on suosituksi nousseen ChatGPT:n tekoälyratkaisu.

Uudessa Bing-hakukoneessa on päivitetty versio samasta tekoälytekniikasta, jota käytetään myös ChatGPT:n taustalla. Microsoft on lisäksi lanseerannut uuden Edge-selaimen, jonka tavoitteena on yhdessä Bingin kanssa tarjota uusi kokemus verkon selaamiseen ja tiedon etsimiseen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Microsoftin toimitusjohtajan Satya Nadellan mukaan tekoäly tulee tarjoamaan uuden aikakauden verkkohaulle. Tekoälyn avulla voidaan tarjota tietoja sujuvammin ja nopeammin kuin aikaisemmilla menetelmillä. Nadellan mukaan kilpailu tekoälyssä on nyt alkanut ja Microsoft tulee liikkumaan sen kanssa nopeasti.

Uusi Bing-hakukone tullaan näkemään useassa eri muodossa. Yksi näistä näyttää perinteisiä hakutuloksia tekoälylisäyksien rinnalla, ja toisessa versiossa käyttäjät voivat keskustella suoraan Bing-chatbotille ja esittää kysymyksiä chat-käyttöliittymässä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Microsoft on demonnut uutta hakukonetta muun muassa hakemalla Bingillä reseptejä tai matkavinkkejä. Bing osaa muun maussa tekoälyn avulla luoda matkasuunnitelman jokaiselle 5 päivän matkan päivälle tietyssä kaupungissa. Chatbot osaa luoda karkean matkasuunnitelman ja ohjata lähteisiin lisätietojen saamiseksi.

ChatGPT:sta uusi Bing eroaa sillä, että nyt tekoäly osaa hakea tietoja viimeaikaisistakin tapahtumista. Microsoft hyödyntää siis internettiä vastauksien saamiseksi. Microsoftin mukaan kaikki ominaisuudet toimivat päivitetyllä GPT 3.5 -versiolla, joka on ChatGPT:n taustalla oleva OpenAI-kielimalli.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Microsoft on tuonut uuden Bing-hakukoneen saataville rajoitettuna esiversiona.

Tämän lisäksi esiteltiin kaksi uutta tekoälyllä parannettua ominaisuutta Edge-selaimeen. Uudet ominaisuudet ovat ”chat” sekä ”compose”, jotka tulevat osaksi Edgen sivupalkkia. Chat-ominaisuus antaa käyttäjille mahdollisuuden tehdä yhteenvedon selaamastaan verkkosivusta tai asiakirjasta, ja se mahdollistaa kysymyksien esittämisen sisällöstä. Compose-ominaisuus toimii kirjoitusapulaisena. Se auttaa luomaan tekstiä sähköposteista sosiaalisen median viesteihin.

Aikaisemmin jo Google esitteli omia tekoälyominaisuuksiaan, joten uusien toiminnallisuuksien julkaiseminen on Microsoftilta suora vastaus tekoälykilpailussa.

Lähde: Microsoft

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Microsoft