HuaweiYleinen

Huawei Watch GT Cyber julkaistiin ensimmäisillä globaaleilla markkinoilla – irrotettava kellotaulu mahdollistaa tyylin vaihtamisen hetkessä

Huawei Watch GT Cyber

Huawei esitteli viime marraskuussa kotimarkkinoillaan Kiinassa erikoisen Watch GT Cyber -älykellon, joka on nyt tulossa myyntiin ensimmäisillä globaaleilla markkinoilla. Huawei Watch GT Cyber on hyvin erikoinen älykello, jonka kohokohta on irrotettava kellotaulu.

Älykello on esitelty toistaiseksi vain Meksikossa, jossa se on jo nyt ennakkomyynnissä. Huawei Watch GT Cyber maksaa 3999 pesoa, joka vastaa 197 euroa. Lisäksi kellolle myydään erikseen vaihdettavia rannekkeita, joissa on kestävä kellotaulun kehys mukana. Väriversiot musta, valkoinen ja keltainen maksavat 699 pesoa ja kultainen väri maksaa 1699 pesoa. Hinnat ovat suoraan muunnettuna 35 euroa sekä 84 euroa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Toistaiseksi Huawei ei ole kertonut suunnitelmista tuoda Huawei Watch GT Cyber -älykelloa myyntiin Suomessa tai edes Euroopan tasolla. Julkaisua kuitenkin odotetaan myös Euroopassa ja kelloa voitaisiin esitellä helmikuun lopulla MWC-messuilla.

Vaihdettavien kehyksien ansiosta kelloon saadaan nopeasti erilaista ilmettä. Huawei on esitellyt kellolle muun muassa kestävärakenteisia kehyksiä, jotka kestävät iskuja ja käyttöä. Kellolle on tarjolla monenlaisia runkoja, joista osa on valmistettu ruostumattomasta teräksestä, komposiitista tai esimerkiksi osittain keraamista.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Watch GT Cyberin kerrotaan läpäisseen tiukat sotilastason standardit, joten se kestää korkeita ja matalia lämpötiloja. Rakenteellisesti kello on 5 ATM -luokiteltu, joten se kestää myös vettä. Painoa on ilmoitettu olevan 58 grammaa ja mitoiksi on kerrottu 47,4 x 44,4 x 10,2 millimetriä.

Teknisesti ja ominaisuuksiltaan Huawei Watch GT Cyber ei juurikaan eroa esimerkiksi Huawein jo markkinoilla olevasta Watch GT 3 -älykellosta.

Watch GT Cyber tarjoaa 1,32 tuuman kokoisen AMOLED-näyttöpaneelin, jossa on 466 x 466 pikselin tarkkuus. Kelloon on saatu tuki sisäänrakennetulle GPS-yhteydelle ja kelloa voidaan käyttää myös Bluetooth-puheluihin kaiuttimen ja mikrofonin ansiosta. Akku on kooltaan 292 milliampeerituntia ja lataus tapahtuu langattoman latauksen avulla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Käyttöjärjestelmänä on HarmonyOS 3.0. Huawei Watch GT Cyber toimii yhdessä markkinoiden suurimpien käyttöjärjestelmien kanssa, joita ovat Android ja iOS. Kellon tiedot saadaan esille Huawei Health -sovellukseen, josta niitä pystyy tarkastelemaan kattavammin ja hyödyntämällä sovelluksen tarjoamia vinkkejä.

Älykelloon on saatu mukaan Huawein tutut urheilu- ja terveystoiminnot. Tuettuna on esimerkiksi yli 100 eri harjoitustilaa, jatkuva sykkeen mittaus sekä unen seuranta. Huawei Watch GT Cyber pystyy luomaan myös henkilökohtaisen harjoitussuunnitelman, joka perustuu kattavaan ja ammattimaiseen juoksuanalyysiin. Analyysiin otetaan huomioon muun muassa vauhti, syke, matka, juoksukykyindeksi (RAI), harjoituskuormitus, palautumisaika sekä VO2Max-mittaukset.

Huawei Watch GT Cyber ei ole ainoa Huawein erikoisemmista älykelloista. Aikaisemmin Huawei on vahvistanut tuovansa globaalisti myyntiin Watch Buds -älykellon, jonka sisältä löytyy nimensäkin mukaisesti langattomat nappikuulokkeet.

Lähde: Huawei

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Huawei