GoogleYleinen

Tässä on Bard – Googlen keskusteleva tekoäly haastaa ChatCPT:n

Google Bard

Google on esitellyt haastajansa suositulle tekoälyalusta ChatGPT:lle. Googlen tekoälyratkaisu kantaa nimeä ”Bard”, ja se on saatavilla luotetuille testaajille pian sekä lähiviikkoina julkisesti.

Bard on Googlen mukaan kokeellinen keskustelullinen tekoälypalvelu, joka pohjautuu LaMDA-kielimalliin. Googlen mukaan tekoäly hakee tietonsa verkosta tarjotakseen tuoreita ja korkealaatuisia vastauksia, eikä tekoälyn tiedot rajoitu vain tiettyyn ajankohtaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tekoäly käyttää LaMDA:n kevyttä versiota, joka ei vaadi aivan yhtä paljoa laskentatehoa, joten sen avulla palvelu saadaan skaalattua useimmille käyttäjille.

Google on kertonut heti julkaisun aikaan, että Bard saattaa tarjota epätarkkoja tai sopimattomia tietoja. Ensimmäisessä versiossa on yksinkertainen tekstiruutu, joka jäljittelee chatbotteja. Bardin antamille vastauksille voidaan antaa peukku ylös tai alas, jonka perusteella tuloksia voidaan jatkossa parantaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Google on nyt avannut tekoälypalvelunsa valikoiduille testaajille, ja laajempaan avoimeen käyttöön Bard tulee lähiviikkojen aikana.

Google tulee lisäämään tekoälyn myös osaksi Google Hakua. Tekoälyratkaisut voivat auttaa esimerkiksi yhdistelemään vastauksen monimutkaiseen kysymykseen, johon ei ole yhtä helppoa vastausta. Googlen mukaan tekoälyn avulla toimivat ominaisuudet tulevat pian Hakuun ja auttavat tiivistämään monimutkaista tietoa ja erilaisia näkökulmia helposti ymmärrettävään muotoon. Näin käyttäjän on helpompi ymmärtää nopeasti iso kuva ja jatkaa tarkemman tiedon etsintää verkosta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Google kehittää myös kielimallien API-rajapintoja, joista ensimmäisenä tarjolle tulee LaMDA. Google aikoo kehittää valikoiman työkaluja ja API-rajapintoja jotka tekevät kaikille kehittäjille tekoälyn avulla toimivien sovellusten luomisesta helppoa.

Lähde: Google

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Google