AndroidXiaomiYleinen

MIUI 9.5 toi suomalaisille mieluisan yllätyksen – suomen kieli ensimmäistä kertaa mukana

Xiaomi kertoi tällä viikolla tuovansa jakoon uuden MIUI 9.5 -version yhtiön yli 30 puhelimelle. Suomalaisten näkökulmasta Xiaomi on lisännyt käyttöliittymäänsä mieluisan yllätyksen, sillä nyt MIUI 9.5 Global Stable -versio tuo mukanaan ensimmäistä kertaa suomen kielen.

Suomen kieli on ollut aikaisemmin saatavilla vain MIUI 9 Global Beta -versiossa viime vuodesta lähtien. Beta-versio on Xiaomin virallinen julkinen beetatestausmahdollisuus, jota päivitetään viikon välein. Global Beta -versiossa Xiaomi testaa myös uusimpia ominaisuuksia sekä korjaa havaittuja virheitä ennen Global Stable -version julkaisua kaikille Xiaomi-puhelimien käyttäjille. Suomen kieli on Xiaomin mukaan nyt siis ohittanut beetavaiheen, joka tarkoittaa suomen kielen käännöksen olevan tarpeeksi hyvällä tasolla kaikkien kuluttajien käytettäväksi.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Suomessa Xiaomin puhelimien jälleenmyymisestä vastaa Xiaomi Suomi ja puhelimia voi ostaa muun muassa Verkkokauppa.comin sekä Jimm’s:n valikoimista. Tällä hetkellä Xiaomi Suomi on toimittanut puhelimia ainoastaan MIUI Global Stable -versiolla varusteltuina, joissa on täytynyt tyytyä esimerkiksi vain englannin kieleen, koska suomea ei ole ollut saatavilla. Nyt MIUI 9.5 -päivityksen myötä yli 30 Xiaomin puhelinmallia tulevat siis saamaan suomen kielen kuukauden sisällä.

MIUI 9.5 -versiossa suomen kielen saa aktivoitua asetuksissa menemällä: Settings (Asetukset) > Additional settings (Lisäasetukset) > Languages & Input (Kielet ja syöttötapa) > Languages (Kielet) > Suomi.

Listan MIUI 9.5 -päivityksen saavista puhelimista löydät täältä.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android