AndroidHuaweiYleinen

Huawei Mate 10 ja Mate 10 Pro saivat kasvojentunnistuksen uusimman päivityksen myötä

Huawei on laittanut Kiinassa jakoon uuden päivityksen Mate 10- ja Mate 10 Pro -puhelimille. Päivitys sisältää jo lukuisista älypuhelimista löytyvän kasvojentunnistuksen. Uutuuspäivitys on saatavilla vasta Kiinassa, mutta todennäköisesti kasvojentunnistus tullaan näkemään myös pian Euroopassa myytävissä Mate 10 -puhelimissa.

Etukameraa hyödyntävä kasvojentunnistus on tuttu muun muassa OnePlus 5T -puhelimesta, jota sittemmin on laajennettu muihin OnePlus-puhelimiin. Lisäksi myös Huawein sisarbrändi Honor on esitellyt puhelimia, joista vastaava kasvojentunnistus löytyy. Uusi kasvojentunnistus vaatii Mate 10 -puhelimissa sen, että näyttö on päällä, jolloin kamera alkaa vasta skannaamaan kasvoja. Tämän helpottamiseksi Huawei on tuonut myös ominaisuuden, jolla on mahdollista saada näyttö päälle puhelinta nostettaessa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Toistaiseksi ei ole vahvistettu, että Mate 10 -puhelimet tulisivat saamaan kasvojentunnistuksen myös Kiinan ulkopuolella, mutta se on kuitenkin hyvin todennäköistä lähitulevaisuudessa. Huawei on esimerkiksi aikaisemmin kertonut tuovansa kasvojentunnistuksen halvemmalle Mate 10 Lite -puhelimelle.

Lähde: XDA

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android