POP PankkiYleinen

Mobiilimaksaminen yleistyy kovaa tahtia Suomessa – Google Paylla ostetaan pikaruokaa ja Apple Paylla nettipelejä

Kuva: POP Pankki

Mobiilimaksusovelluksien aktivoinnit kasvoivat POP Pankin tilastojen mukaan helmikuussa 2024 reilut 40 prosenttia edellisen vuoden helmikuuhun verrattuna. Mobiiliostosten arvo kasvoi 66 prosenttia ja volyymilla tarkasteltuna 59 prosenttia. Google Paylla TOP 5 -kohteisiin kiilaa pikaruokailu ja Apple Paylla nettipelaaminen. Apple Payta suositaan isommissa kaupunkikeskittymissä.

Apple Payn käyttö jakautuu tasaisesti miesten (52 %) ja naisten (48 %) kesken. Tässä ei juurikaan ole ollut muutoksia POP Pankin mittaushistoriassa. Myös Google Payn käytössä sukupuolten mukaan tarkasteltuna ei ole juuri muutoksia, miehet käyttävät Google Paytä naisia aktiivisemmin osuuksien ollessa 70 ja 30 prosenttia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Apple Pay on selvästi nuorten ja nuorten aikuisten suosiossa, sillä tilastollisesti käyttäjät ovat 15–30-vuotiaita, Google Payn ikäkirjo on laajempi ollen 15-80 vuotta.

Mobiilimaksaminen kohdentuu molempien sovellusten osalta pääsääntöisesti päivittäistavaraostoksiin ja ruoankuljetuspalveluihin. Google Paylla maksamisen TOP 5 -kohteisiin kiilaa pikaruokailu ja Apple Paylla nettipelaaminen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tilastojen perusteella Apple Payn aktiivikäyttäjä on noin 20-vuotias ruoankuljetuspalveluja hyödyntävä suurkaupunkilainen. Google Payn osalta profiili ei ole yhtä selväpiirteinen, käyttö painottuu länsisuomalaiseen, päivittäistavarakaupoissa asioivaan 30-vuotiaaseen mieheen.

”Tilastoissamme heijastuu jossain määrin se, kuinka tietyillä ikäryhmillä on edelleen tietynlaisia puhelimia. Samalla myös tietynlaiset palvelut korostuvat. Mobiilimaksaminen sinänsä käy luontevasti keneltä tahansa, kun sen on ottanut käyttöönsä”, toteaa POP Pankin mobiilimaksamisesta vastaava liiketoimintapäällikkö Harriet Gabrielsson.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Apple Payn osalta mobiilimaksamisen TOP 5 -kaupunkilistauksessa ei ole tapahtunut muutoksia sitten kevään 2023 eli kaupungeittain Apple Paytä käytetään ahkerimmin Helsingissä, Seinäjoella, Oulussa, Tampereella ja Turussa.

Google Payn käyttäjien TOP 5 -kaupunkien listaus on sen sijaan elänyt POP Pankin tähänastisissa tilastokatsauksissa. Tällä hetkellä Google Paytä käytetään ahkerimmin Oulussa, Lapualla, Tampereella, Seinäjoella ja Vaasassa.

Lähde: POP Pankin tiedote

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:POP Pankki