MotorolaYleinen

Motorola Edge 30 Fusion sai Android 13 -päivityksen Suomessa

Motorola Edge 30 Fusion

Motorola on jatkanut Android 13 -päivityksien jakelua Suomessa ja tällä kertaa vuorossa on huipputason Motorola Edge 30 Fusion. Aikaisemmin sama päivitys on tuotu tarjolle Edge 30 Pro- ja Edge 20 Pro -älypuhelimille.

Päivitys on versionumeroltaan ”T1SJ33.117-30-3”, ja kokoa sillä on 1,33 gigatavun verran. Päivityksen mukana toimitetaan Googlen 1. huhtikuuta 2023 julkaisemat tietoturvakorjaukset. Päivityksen saatavuuden omalle puhelimelle voi käydä tarkistamassa menemällä: Asetukset > Järjestelmäpäivitykset > Tarkista päivitykset.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Android 13 -käyttöjärjestelmän Motorola tarjoilee lähes puhtaana kokemuksena. Motorola ei ole lähtenyt muokkaamaan radikaalisti Googlen suunnittelemaa käyttöliittymää, vaan mukaan on tuotu joitakin yhtiön omia asetuksia sekä sovelluksia.

Google on lähtenyt viemään eteenpäin Android 12 -versiosta tuttua Material You -muotokieltä. Aikaisemmin käyttöliittymän värit ja korostukset pohjautuivat taustakuvan värimaailmaan. Nyt Google on mahdollistanut myös Material You -muotokielen käyttämisen kolmannen osapuolen sovelluskuvakkeissa, jonka lisäksi mediasoitin muuttaa ulkoasuaan kuunnellun musiikin perusteella.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Yksi tärkeistä ominaisuuksista on myös tiettyjen kielien määrittäminen sovelluksille. Android 13 -päivityksen jälkeen sovellukset joutuvat myös erikseen pyytämään käyttäjää sallimaan ilmoituksien lähetys. Aikaisemmin ilmoituksien lähetys oli oletusarvoisesti käytössä.

Google on vienyt myös yksityisyyttä selvästi parempaan suuntaan. Android 13:n jälkeen käyttäjien ei tarvitse antaa sovelluksille lupaa käyttää koko mediakirjastoa vain yhden kohteen jakamista varten. Google kertoo myös leikepöydän historian tyhjentyvän automaattisesti jonkin ajan kuluttua, jos käyttäjä kopioi arkaluontoisia tietoja, kuten sähköpostiosoitteita, puhelinnumeroita tai salasanoja.

Tarkemmat tiedot Android 13 -päivityksestä löytyvät aikaisemmasta artikkelistamme tämän linkin takaa.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Motorola