KommenttiMotorolaYleinen

Kommentti: Motorolan uudet taittuvanäyttöiset Razr 40 -puhelimet onnistuivat siinä, mihin Samsung ei pystynyt

Motorola Razr 40 ja Razr 40 Ultra

Motorola esitteli tällä viikolla uudet Razr 40 -sarjan taittuvanäyttöiset simpukkapuhelimensa, jotka pääsivät kokonaisuutena yllättämään. Motorola näyttää kyntensä taittuvanäyttöisten puhelimien kuninkaalle, eli Samsungille. Kyseessä on neljännen sukupolven taittuvanäyttöiset puhelimet Motorolalta, ja nyt yhtiö tarjoaa globaalille yleisölle jotain, mihin Samsungikaan ei pysty.

Taittuvanäyttöisiä puhelimia nähtiin Motorolalta kaksi kappaletta, jotka ovat Razr 40 Ultra sekä Razr 40. Motorola ei halunnut ainoastaan päästä Samsungin tasolle, vaan päätti murskata korealaisjätin. Huippuluokan Razr 40 Ultra pitää sisällään massasta erottavia ratkaisuja, kun taas Razr 40 asettaa taittuvanäyttöisille puhelimille uuden alhaisimman hinnan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Motorola Razr 40 Ultran ulkonäyttö on massiivinen.

Aloitetaan Motorola Razr 40 Ultrasta. Verrattuna esimerkiksi viime vuoden Razr 2022 -puhelimeen, on Motorola nyt tehnyt kaivattuja parannuksia monella osa-alueella. Yleistuntuma on nyt aikaisempaa viimeistellympi ja Motorola pystyy tarjoamaan todellisen premium-laitteen. Razr 40 Ultra on kapeampi, joka helpottaa käyttöä. Lisäksi materiaalit ovat laadukkaat sekä väriversiot erottuvat joukosta. Erityisesti Viva Magenta näyttää ja tuntuu tyylikkäältä vegaaninahkaisen takapinnan ansiosta.

Uusittu sarana antaa mahdollisuuden käyttää puhelinta monipuolisemmin, joka on nyt idealtaan melko vastaava kuin Samsungilla. Saranan voi asettaa eri kulmiin, jonka ansiosta puhelimen saa pöydälle tukevasti esimerkiksi kuvaustilanteessa. Sarana tuntui puhelimessa myös miellyttävältä, joten se tuskin tulee olemaan minkäänlainen ongelma laitteelle.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Razr 40 Ultran tärkein uudistus on kuitenkin ulkopuolen näyttöpaneeli, joka on selvästi suurempi kuin yhdessäkään muussa taittuvanäyttöisessä simpukkapuhelimessa. 3,6 tuuman kokoinen näyttö peittää suuren osan etupuolesta ja sen sisälle jää jopa kamerat ja salamavalo. Motorolan puhelimissa ulkonäyttö on ollut aikaisemminkin suuri, mutta nyt sen kanssa on menty aivan uudelle tasolle.

Ulkonäyttö on myös monipuolisempi kuin yleensä. Näytöllä voi avata lähes kaikki puhelimen sovellukset ja käyttää niitä täysimääräisesti. Esimerkiksi viesteihin vastaaminen on helppoa, eikä sitä varten tarvitse avata suurempaa näyttöä. Lisäksi Motorola on tehnyt muitakin optimointeja, sillä käytössä on myös erilaisia widgettejä, joita ovat muun muassa sää sekä Spotify, joita on helppo hallita ulkonäytöltä. Ulkonäytölle on optimoitu myös pelejä, joita voi ajankuluksi pelailla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Motorola käyttää samaa näyttöpaneelia molemmissa uutuuspuhelimissa.

Suuri näyttöpaneeli on tyylikäs, mutta myös käytännöllinen. Vastaavaan kokemukseen eivät muut valmistajat ole vielä pystyneet. Esimerkiksi Samsung Galaxy Z Flip 4 -puhelimen 1,9 tuuman kokoinen ulkonäyttö on säälittävä verrattuna Motorola Razr 40 Ultran näyttöön. Motorola on siis lähtenyt rohkeasti eri tielle taittuvien suhteen, jonka ansiosta nyt markkinoille on saatu laite, joka erottuu joukosta.

Razr 40 Ultra ei kalpene myöskään yleisen tekniikan osalta. Esimerkiksi sisäpuolen näyttö on 6,9 tuumaa ja siinä on jopa 165 hertsin virkistystaajuus. Edes Samsung ei ole päässyt vastaaviin lukemiin. Puhelimeen on saatu 12 megapikselin pääkamera ja 13 megapikselin ultralaajakulmakamera. Akku on kooltaan 3800 milliampeerituntia ja akun lataus tapahtuu 30 watin teholla.

Tehoista on vastaamassa Snapdragon 8+ Gen 1 -järjestelmäpiiri, joka ei ole uusinta, mutta tarjoaa silti erittäin hyvän suorituskyvyn ja kokonaisvaltaisen tasapainon. Puhelimessa on myös Android 13 -käyttöjärjestelmä, ja Motorola tarjoaa hyvän päivitystuen. Razr 40 Ultra tulee saamaan 3 vuotta Android-versioita sekä 4 vuotta tietoturvapäivityksiä.

Razr 40 Ultra ei ole myöskään hinnalla pilattu. Hintaa on Suomen markkinoilla 1199 euroa, joka on samassa linjassa Samsung Galaxy Z Flip 4 -puhelimen kanssa.

Motorola Razr 40

Motorolan edullisempi Razr 40 -puhelin ravisuttaa Samsungin valtaamaa markkinaa erityisesti hinnalla. Suomessa tulevien viikkojen aikana myyntiin saapuva Razr 40 maksaa 899 euroa, joka on uusi edullisin hinta taittuvanäyttöiselle puhelimelle. Toki puhelimia on alennuksessa saanut edullisesti, mutta nyt puhutaan täysin uudesta puhelimesta. Esimerkiksi Samsungin edullisin taittuvanäyttöinen puhelin maksaa 1199 euroa. Motorola on onnistunut saamaan hinnasta 300 euroa pois, joten suuremmalla yleisöllä on mahdollisuus ostaa uutuuspuhelin.

Motorola onnistui tekemään siis sen, mihin Samsung ei pystynyt. Alle 900 euron lähtöhinta on iso juttu taittuvanäyttöisten puhelimien kategoriassa. Se osoittaa, että taittuvasta puhelimesta ei tarvitse maksaa enää nelinumeroista summaa, vaan myös edullisemmin pystyy ostamaan uuden trendipuhelimen. Simpukkapuhelimet ovat suuressa suosiossa, ja Razr 40 vastaa nyt tähän kysyntään.

Motorola Razr 40

Razr 40 ei ole myöskään puhelimena mikään hullumpi laite, sillä rakenteeltaan se perustuu samaan kokonaisuuteen kuin Razr 40 Ultra. Teknisesti on hieman karsittu, mutta mukana on edelleen sama kestävä rakenne, IP52-luokitus, uudistettu sarana sekä sama sisäpuolen näyttöpaneeli.

Ulkopuolen näyttö on Razr 40 -puhelimessa nyt pienempi, sillä sen koko on 1,5 tuumaa. Kyseessä on nyt enemmän pikkunäyttö ilmoituksia ajatellen, mutta samalla se pystyy näyttämään säätiedot ja sen kautta voi hallita musiikkia tai ottaa kuvia. Toki näyttö ei ole yhtä monipuolinen kuin Razr 40 Ultrassa, mutta se on kuitenkin parempi kuin ilman näyttöä.

Razr 40:n ulkonäyttö on selvästi pienempi.

Sisäpuolen näyttö on kookas 6,9 tuumaa ja siinä on sama Full HD+ -tarkkuus, 1400 nitin kirkkaus sekä 144 hertsin virkistystaajuus. Huippuluokkainen näyttö on siis tarjolla. Tehoista on vastaamassa Snapdragon 7 Gen 1 -järjestelmäpiiri, joka tarjoaa keskihintaluokan suorituskykyä, joten sekään ei ole mikään toivoton tapaus. Kamerat ovat 64 megapikselin ja 13 megapikselin tasoiset, ja etukameran tarkkuus on 32 megapikseliä.

Motorola Razr 40 tuo simpukkapuhelimien markkinoille myös suuren 4200 milliampeeritunnin akun. Se on selvästi kookkaampi kuin Samsungilla. Lisäksi puhelimessa on tuki 30 watin pikalataukselle, jonka lisäksi mukana on langaton lataus isovelimallin tapaisesti. Käyttöjärjestelmänä on Android 13, ja puhelimelle luvataan sama 3 + 4 vuoden päivitystuki.

Razr 40 -sarjan puhelimet taipuvat vaikka legopalikoiksi.

Edullisempi Motorola Razr 40 erottuu myös tyylikkäillä väreillä ja vegaaninahkaisella viimeistelyllä. Puhelimesta on kolme väriversiota, jotka ovat Sage Green, Vanilla Cream sekä Summer Lilac. Motorola hakee edullisempaan puhelimeensakin tyyliä sekä pirteyttä väreillä.

Motorola ravistaa taittuvanäyttöisten puhelimien kategoriaa uusilla Razr 40- ja Razr 40 Ultra -puhelimilla. Puhelimet antavat luvan odottaa paljon, ja varmasti asettavat painetta myös Samsungin suuntaan. Motorolan uudet Razr 40 -puhelimet ovat jotain, mitä ummehtunut Samsungin vallassa ollut taittuvanäyttöisten puhelimien valikoima kaipaakin.

Tarkemmat tiedot Razr 40 Ultrasta löytyy aikaisemmasta artikkelistamme tämän linkin takaa ja vastaavasti Razr 40 -puhelimesta tämän linkin takaa.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Kommentti