MotorolaYleinen

Motorola Edge X30 -puhelimesta julkaistiin näytönalaisella etukameralla varusteltu versio

Motorola on tänään julkaissut kotimarkkinoillaan Kiinassa uuden Motorola Edge X30 -version, jossa on näytönalainen etukamera. Kyseessä on sama laite kuin joulukuussa julkaistu Edge X30, mutta ainoastaan etukamera on piilotettuna näytön alapuolelle.

Uutuusversio maksaa Kiinassa 12 + 256 gigatavun versiossa 3499 juania, eli noin 502 euroa. Motorola Edge X30 -perusversion hinnan Motorola laski samalla edullisimmillaan 2799 juaniin, joka vastaa noin 401 euroa. Motorola on kertonut uutuusversion myynnin alkavan Kiinassa 30. maaliskuuta, mutta sitä tuskin tullaan näkemään globaalisti saatavilla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Edge X30 -puhelimen näytönalaisella etukameralla varusteltu versio on identtinen perusversion kanssa. Motorola on ainoastaan piilottanut etukameran. Kamera on edelleen tarkkuudeltaan 60 megapikseliä ja Motorola on pyrkinyt parantamaan kuvien laatua erilaisilla AI-algoritmeilla. Motorolan mukaan etukameran pitäisi tuottaa kuvia, joissa on kilpailijoita vähemmän kohinaa, sumua ja parempi kontrasti.

Motorolan mukaan näytössä on neljä kerrosta erittäin läpinäkyvää materiaalia ja näytössä on silti jopa 400 ppi:n tarkkuus. Motorola on tehnyt myös muita parannuksia ja optimointeja näyttöön, jotta tarpeeksi valoa saadaan etukameralla kuvaustilanteessa. Usein näytönalaisten kameroiden ongelmana on ollut heikko kuvanlaatu.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Puhelimessa on myös Snapdragon 8 Gen 1 -järjestelmäpiiri, 6,7 tuuman OLED-näyttöpaneeli 120 hertsin virkistystaajuudella sekä kookas 5000 milliampeeritunnin akku. Puhelimen takaosan kamerajärjestelmä koostuu 50 megapikselin pääkamerasta, 50 megapikselin ultralaajakulmakamerasta sekä 2 megapikselin syvyyskamerasta. Muita ominaisuksia ovat 68 watin pikalataus sekä Android 12 -käyttöjärjestelmä.

Globaalisti Motorola on julkaissut saman puhelimen myös nimellä Motorola Edge 30 Pro, joka on testattu SuomiMobiilissa jo aikaisemmin. Näytönalainen versio jäänee vain Kiinan markkinoiden herkuksi.

Lähde: Weibo (Motorola)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Motorola