MotorolaYleinen

Motorola esitteli huippuluokan Lenovo ThinkPhone -älypuhelimen – tarjoaa kestävän rakenteen ja monia optimointeja yrityksille

Lenovo ThinkPhone by Motorola

Motorola on esitellyt tänään CES 2023 -messujen aikana uuden Lenovo ThinkPhone -älypuhelimen. Lenovon Think-tuotemallisto laajenee älypuhelimiin tuoden mukanaan monia Motorolan älypuhelimien tärkeimpiä ominaisuuksia. ThinkPhone on suunniteltu erityisesti yrityskäyttöön, ja se on luotu kestämään.

Puhelimen tekniikassa ei ole säästelty, mutta samalla se tarjoaa ainutlaatuisen muotoilun. Motorola on saanut puhelimelle MIL-STD-810H-sertifikaatin. ThinkPhone on suunniteltu aramidikuidusta, jonka luvataan olevan vahvempaa kuin teräs. Lisäksi puhelimessa on alumiinirunko sekä Gorilla Glass Victus -lasipinta. Motorola lupaa puhelimen kestävän iskuja sekä pudotuksia 1,25 korkeudesta asti. Puhelimessa on myös IP68-luokituksen mukainen vedenkestävyys.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

ThinkPhone tarjoaa monenlaisia suoja- ja tukiominaisuuksia, jotka pohjautuvat turvalliseen ThinkShield-ratkaisuun. Organisaatiot voivat hyödyntää tietoturvaratkaisuja, kuten Moto Threat Defenseä. Puhelin voidaan ottaa käyttöön Zero Touchin avulla ja hallita laitteita Moto OEMConfig- ja Moto Device Manager -toteutuksien avulla.

Puhelimessa on lisäksi ikoninen Red Key -painike, jonka on muotoiltu laitteen kylkeen. Sen avulla pääsee käsiksi välittömästi tärkeimpiin sovelluksiin. ThinkPhone tarjoaa uutuutena myös Ready For -alustalla Think 2 Think -liitettävyyden, joka takaa saumattoman kokemuksen ThinkPhonen ja ThinkPadin välillä. Ominaisuuksia ovat muun muassa pikayhdistys, jaettu leikepöytä, yhdistetyt ilmoitukset, File Drop sekä yhden napautuksen hotspot.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Motorola on suunnitellut puhelimessa kaiken tuottavuus silmällä pitäen. ThinkPhonen kehityksessä on työskennelty yhdessä Microsoftin kanssa, sillä tarjolla on esiladatut Microsoft 365-, Outlook- ja Teams-sovellukset. Lisäksi Microsoftin kanssa on toteutettu push-to-talk-ominaisuus, jonka avulla Red Key -painikkeella päästään Walkie Talkie -sovellukseen Teams kautta.

Puhelimeen on saatu suuri 6,6 tuuman kokoinen pOLED-näyttöpaneeli, jossa on Full HD+ -tarkkuus. Näytössä on myös korkea 144 hertsin virkistystaajuus, 1200 nitin maksimikirkkaus sekä etukameraa varten tehty reikä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Puhelin pitää sisällään Qualcommin tehokkaan Snapdragon 8+ Gen 1 -järjestelmäpiirin, joten kyseessä on teknisesti huippuluokan laite. RAM-muistia on 8 tai 12 gigatavua ja sisäistä tallennustilaa vastaavasti 128, 256 tai 512 gigatavua. ThinkPhone on varusteltu 5G-yhteyksillä sekä Wi-Fi 6E -yhteensopivuudella, joiden luvataan takaavan sujuvan kokemuksen.

Suuri 5000 milliampeeritunnin akku tarjoaa yli 36 tuntia käyttöaikaa. Akkua voidaan ladata 68 watin tehoisella TurboPower-pikalatauksella, jonka kerrotaan antavan virtaa koko päiväksi vain muutamassa minuutissa. Mukana toimitettava laturi on myös tehokas, sillä se pystyy lataamaan kannettavan tietokoneen. ThinkPhone tukee 15 watin langatonta latausta.

Kameroita on laitteen takaosassa kolme kappaletta, joista tärkein on optisesti vakautettu 50 megapikselin pääkamera. Toinen kameroista on 13 megapikselin ultralaajakulmakamera ja kolmantena toimii 2 megapikselin syvyyskamera. Etuosassa on 32 megapikselin tasoinen kamerasensori.

Käyttöjärjestelmänä toimii Googlen tuorein Android 13 -versio, jonka päällä on Motorolan muutamia lisäoptimointeja My UX -käyttöliittymän avulla. Motorola tarjoaa ThinkPhone-puhelimelle 3 vuotta Android-versiopäivityksiä sekä 4 vuotta tietoturvapäivityksiä.

Lenovo ThinkPhone tulee myyntiin Yhdysvalloissa, Euroopassa, Latinalaisessa Amerikassa, Lähi-idässä, Australiassa ja valituissa Aasian maissa. Suomessa puhelin tulee ennakkomyyntiin 6. tammikuuta ja suositushinta on 999 euroa. Virallinen myynti alkaa 23. tammikuuta.

Lenovo ThinkPhone by Motorola tekniset tiedot:

 • Näyttö: 6,6 tuumaa, pOLED, Full HD+ (2400 x 1080), 144 Hz, HDR10+, 20:9
 • Järjestelmäpiiri: Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 (4 nm, TSMC)
 • RAM-muisti: 8 tai 12 gigatavua (LPDDR5)
 • Tallennustila: 128, 256 tai 512 Gt (UFS 3.1)
 • Kamerat: Kolmoiskamera + salama
  • Pääkamera: 50 megapikseliä (1/1.5”, f/1.8, 1,0 um, PDAF, OIS)
  • Ultralaajakulmakamera: 13 megapikseliä (f/2.2, 1.12 µm, 120 asteen näkökenttä)
  • Syvyyskamera: 2 megapikseliä (f/2.4)
 • Etukamera: 32 MP (ROW), 16 MP (PRC) (f/2.45, 1,0 µm)
 • Akku: 5000 milliampeerituntia
  • Lataus: 68 watin langallinen pikalataus, 15 watin langaton lataus
 • Käyttöjärjestelmä: Android 13 ja My UX
  • Päivityslupaus: 3 vuotta Android-versiopäivityksiä, 4 vuotta tietoturvapäivityksiä
 • Mitat: 158,76 x 74,38 x 8,26 mm
 • Paino: 188,5 g
 • Vedenkestävyys: IP68, MIL-STD-810H
 • Muuta: Sormenjälkilukija näytössä, Bluetooth 5.2, NFC, USB-C (3.1, DisplayPort 1.4), stereokaiuttimet
 • Värit: Carbon Black

Lähde: Motorolan materiaalit

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Motorola