HMDNokiaYleinen

ZEISS katosi kokonaan Nokia XR20 -puhelimesta

Vanha Nokia XR20 ja uusi Nokia XR20.

HMD Global julkisti vuonna 2021 yhtiön ensimmäisen kestävärakenteisen älypuhelimen, joka oli Nokia XR20. Puhelimeen on tehty nyt muutoksia, sillä HMD Global on kaikessa hiljaisuudessaan poistanut laitteesta kaiken ZEISS-brändiin viittaavan. Kyseessä oli viimeinen Nokia-puhelin, joka tarjosi ZEISS:n kanssa toteutetut kamerat.

ZEISS vahvisti viime kesänä yhteistyön HMD Globalin kanssa loppuneen vuonna 2021. Vuonna 2022 Nokia-puhelimissa ei nähty enää ZEISS-brändäystä, vaikka HMD Global panosti uusilla innovaatioilla kameroihin esimerkiksi Nokia X30 5G -puhelimessa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Nokia XR20 -puhelin on edelleen myynnissä globaalisti, eikä sille ole nähty seuraajaa. Nähtävästi tämän takia HMD Global on päättänyt poistaa ZEISS-brändin kokonaan uusimmista laitteista ja samalla ZEISS-logo on poistettu laitteen markkinointimateriaaleista.

Aikaisemmin puhelinta mainostettiin ZEISS-kameroilla ja Nokia XR20:n kerrottiin tarjoavan ZEISS-optiikan ja ZEISS-brändättyjä kuvaustiloja. Nämä kaikki tiedot on poistettu puhelimen tuotesivuilta. ZEISS-logoa ei ole kuitenkaan poistettu esimerkiksi Nokia X10- ja Nokia X20 -puhelimista, sillä näiden laitteiden tuotanto on nähtävästi jo lopetettu, eivätkä ne ole enää kunnolla saatavilla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Muita muutoksia puhelimeen ei ole saatu, vaan Nokia XR20 on sama laite, mutta ilman ZEISS-brändäystä.

Nokia XR20 -puhelimessa on panostettu kestävyyteen, sillä laitteessa on IP68-luokituksen mukainen pölyn- ja vedenkestävyys sekä MIL-STD-810H-sertifikaatin mukainen iskunkestävyys. Puhelimen pitäisi kestää tiputus muun muassa 1,8 metrin korkeudelta. Nokia XR20 on varusteltuna 6,67 tuuman näyttöpaneelilla, Snapdragon 480 5G -järjestelmäpiirillä sekä 48 megapikselin kaksoiskameralla. Puhelimelle on luvattu myös 4 vuotta päivityksiä, 3 vuotta takuuta sekä yksi ilmainen näytön vaihto.

SuomiMobiilin arvostelun Nokia XR20 -puhelimesta voi käydä lukemassa tämän linkin takaa.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:HMD