MotorolaYleinen

Motorola esitteli langatonta over-the-air-latausta – pystyy lataamaan useita puhelimia metrien etäisyydeltä laturista

Motorola on esitellyt Lenovo Tech World 21 -tapahtumassa mielenkiintoista langattoman latauksen ratkaisuaan, mikä on kehitetty yhteistyössä GuRu Wirelessin ja Salom Electricin kanssa. Vastaavaa latausratkaisua esitteli vuoden alussa myös kiinalainen Xiaomi.  

Yhteistyön tuloksena on syntynyt todellinen over-the-air-tekniikka langattomalle lataukselle. Motorola esitteli tekniikkaa tilaisuuden aikana ja sen odotetaan olevan tulossa tulevaisuudessa Motorolan puhelimiin. Over-the-air-latauksen avulla käyttäjät voivat ladata useita älypuhelimia samanaikaisesti ilman johtoja tai latausalustoja.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Motorolan ratkaisussa jopa neljää puhelinta voidaan ladata langattomasti, jos ne ovat tarpeeksi lähellä latauslaitetta. Lisäksi puhelin pystyy automaattisesti tunnistamaan latauksen, jos se on 1-3 metrin etäisyydellä latauslaitteesta. Yksi over-the-air-latauksen valttikorteista on myös se, että puhelinta pystytään pitämään kädessä ja se latautuu samalla. Latauslaitteessa on lisäksi laaja 100 asteen toiminta-alue.

Itse latauslaite näyttää olevan varsin kookas suhteutettuna puhelimiin. Kyseessä on edelleen prototyyppi ja tekniikka ei ole lähelläkään lopullista, mahdollisesti joskus kuluttajatuotteisiin asti saapuvaa ratkaisua. Motorola ei ole vielä kertonut tarkkaan, milloin nyt esiteltyä over-the-air-latausta voidaan odottaa markkinoille, mutta todennäköisesti siihen menee vielä vuosia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Motorolan esityksen over-the-air-latausratkaisusta voi katsoa alapuolella olevalta videolta.

Lähde: Motorolan tiedote

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Motorola