XiaomiYleinen

Xiaomi esitteli Mi Air Charge -lataustekniikan – lataa puhelimen useamman metrin etäisyydellä laturista

Xiaomi on esitellyt tänään uutta Mi Air Charge -tekniikkaansa, jolla voidaan ladata puhelinta langattomasti useamman metrin etäisyydellä latausyksiköstä. Lataus toimii etänä, eli puhelinta ei tarvitse asettaa perinteiseen lataustelineeseen, tai lataus ei kaipaa myöskään mitään kaapeleita. Xiaomi Mi Air Charge on todellinen langaton lataus.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Uutta lataustekniikkaa varten Xiaomi on kehittänyt ”latauspaalun”, eli latausyksikön, jossa on sisäänrakennettuna viisi vaihehäiriöantennia, jotka voivat tunnistaa älypuhelimen sijainnin tarkasti. 144 antennista koostuvat vaiheenohjausryhmä lähettää millimetriaaltoja suoraan puhelimeen säteenmuodostuksen kautta.

Uusi tekniikka vaatii myös älypuhelimeen uusia toteutuksia. Xiaomi on kehittänyt älypuhelimeen pienikokoisen antenniryhmän, jossa on sisäänrakennettu ”majakka-antenni” ja ”vastaanottava antenniryhmä”. Majakka-antenni lähettää sijaintitietoja pienellä virrankulutuksella. 14 antennista koostuva vastaanottava antenniryhmä muuntaa latausyksikön lähettämät millimetriaaltosignaalit tasasuuntaajapiirin kautta sähköenergiaksi.

Tällä hetkellä Xiaomin kehittämä Mi Air Charge -lataustekniikka pystyy lataamaan 5 watin teholla yhtä laitetta usean metrin säteellä. Tämän lisäksi useita laitteita voidaan ladata samanaikaisesti niin, että jokainen laite tukee 5 watin latausta, eikä fyysiset esteen vähennä latauksen tehokkuutta. Xiaomin mukaan tulevaisuuden olohuoneet tulevat olemaan täysin langattomia, sillä lähitulevaisuudessa Mi Air Charge saattaa toimia myös älykellojen, rannekorujen ja muiden puettavien laitteiden kanssa.

Xiaomin tavoitteena on myös, että pian kaikki laitteet suunnitellaan niin, että lataus tapahtuu täysin langattomasti ilman johtoja. Xiaomi on todennut uuden tekniikan olevan vallankumouksellinen langattoman latauksen innovaatio, eikä se ole mitään muuta kuin tekniikkaa. Toistaiseksi Xiaomi ei ole vahvistanut, milloin Mi Air Charge -tekniikka nähdään mahdollisesti kuluttajatuotteissa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lähde: Xiaomin tiedote

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Xiaomi