SamsungYleinen

200 megapikseliä ei riitä Samsungille, suunnitelmissa lähes 600 megapikselin kamerasensori tulevina vuosina

Samsung on nostanut aktiivisesti megapikselien määriä uusissa ISOCELL-kamerasensoreissaan. Samsung oli muun muassa ensimmäinen, jolta nähtiin 108 megapikselin kamerasensori ja hiljattain Samsung julkaisi jo 200 megapikselin ISOCELL HP1 -kamerasensorin. Nähtävästi 200 megapikseliä ei tule Samsungille riittämään, sillä uusien tietojen mukaan tähtäimessä on jopa 600 megapikselin kamerasensori.

Jo viime vuonna Samsung vahvisti suunnittelevansa myös tarkempia kamerasensoreita, mutta nyt suunnitelmista on saatu enemmän tietoa. Samsung esitteli SEMI Europe Summit -tapahtuman aikana suunnitelmiaan kamerasensoreiden kanssa ja vilautti samalla aikajanaa kamerasensoreiden kehitysvaiheista ja tulevista suunnitelmista.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Aikajanan mukaan noin vuonna 2025 voitaisiin nähdä jopa 576 megapikselin tasoinen kamera, joka vastaisi ihmissilmän tarkkuutta. Jo aikaisemmin Samsung kertoi, ettei kyseessä olisi älypuhelimille suunnattu kamera, vaan 600 megapikselin kameroista saataisiin paras hyöty irti autoissa tai lentävissä aluksissa. 600 megapikselin kameroiden kehittäminen älypuhelimiin ei ole Samsungin prioriteetti, vaan tulevina vuosina nähtäneen maltillisempia pikselimääriä.

Todennäköisesti 600 megapikselin kamerasensoreita ei tulla vielä toviin näkemään, vaan Samsungin suunnitelmat katsovat kauas tulevaisuuteen. Tällä hetkellä Samsung toimittaa kamerasensoreita monenlaisiin tuotteisiin, joita ovat esimerkiksi itseohjautuvat autot, dronet sekä muut IoT-laitteet.

Lähde: Image Sensors World

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Samsung