MotorolaYleinen

Motorola Moto G9 Plus sai vihdoin Android 11 -päivityksen Suomessa

Motorola Moto G9 Plus

Android 12 on jo julkaistu, mutta Motorola on yksi valmistajista, joka ei ole vieläkään saanut päivitettyä kaikkia luvattuja puhelimia Android 11 -versioon. Päivitykset etenevät hitaasti, mutta listaan voidaan nyt lisätä jälleen yksi Motorola-puhelin. Motorola Moto G9 Plus on nimittäin saanut Suomessa odotetun päivityksen vihdoin.

Päivitys on versionumeroltaan Motorola Moto G9 Plus -puhelimessa RPA31.Q2-59-17. Android 11 -version uudistuksien ohella Motorola päivittää puhelimeen myös Googlen 1. heinäkuuta 2021 julkaisemat tietoturvakorjaukset. Päivityksen saatavuuden omalle puhelimelle voi käydä tarkistamassa menemällä: Asetukset > Järjestelmä > Lisäasetukset > Järjestelmäpäivitykset.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Android 11 on suuri päivitys Androidiin ja se tuo mukanaan monia uusia ominaisuuksia sekä parannuksia aikaisempaan. Google on halunnut tehdä käyttöjärjestelmästä nyt ihmiskeskeisen ja esimerkiksi ihmiset-sovellus tukee nyt ”keskustelut” näkymää ilmoitusvalikossa. Lisäksi Android 11 tuo vihdoin tarjolle ”kuplat”, eli esimerkiksi viestit-sovellus pystyy pienentymään kuplaksi laitteen näytölle, josta keskustelun saa myös tarvittaessa nopeasti auki.

Pikavalinta- sekä sammutusnäkymistä Google on tehnyt aikaisemmasta selvästi eroavan. Ilmoitusnäkymässä on nyt helpompi kontrolloida esimerkiksi musiikkia sekä laitteita. Yksityisyyteen Google on myös panostanut jälleen kerran, sillä nyt sovelluksille voi antaa muun muassa vain yhden kerran käyttöoikeuksia mikrofoniin, kameraan tai sijaintiin. Lisäksi Android 11 osaa myös automaattisesti resetoida annetut käyttöoikeudet, jos sovellusta ei ole käytetty pitkään aikaan. Lisätietoja Android 11 -päivityksen ominaisuuksista voi lukea aikaisemmasta artikkelistamme.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Motorola