MotorolaYleinen

Motorola uudisti Moto G -mallistonsa – jatkossa nimeämiskäytäntö on yksinkertaisempi

Motorola julkaisi tänään uudet Moto G10- ja Moto G30 -älypuhelimet Euroopassa. Kyseessä ovat Motorolan ensimmäiset älypuhelimet, jotka edustavat yhtiön uusittua Moto G -mallistoa. Motorola on kertonut uusivansa malliston nimeämiskäytännön ja nyt mallistorakenne on aikaisempaa yksinkertaisempi ymmärtää.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Viime vuosina Motorola on julkaissut puhelimia aina yhden numeron ympärille, sillä aikaisemmin myynnissä on nähty Moto G7, Moto G8 ja Moto G9 -mallistot, joihin on kuulunut erilaisia laitteita, joissa loppuliite on ollut Plus, Power tai Play. Tänä vuonna Motorola luopuu kyseisestä mallinimeämisestä ja jatkossa nimeäminen muistuttaa vahvasti Samsungin huippusuosittua Galaxy A -mallistoa.

Samsungin Galaxy A -mallisto on ollut nimeämiseltään viime vuosina varsin looginen, sillä mitä suurempi numero A-kirjaimen perässä on, niin sitä paremmasta puhelimesta on kyse. Lisäksi nykyisin markkinoille on tuotu esimerkiksi Galaxy A41- ja Galaxy A42 -puhelimet, joissa jälkimmäinen numero viittaa laitteen sukupolveen. Galaxy A40 oli aikoinaan ensimmäisen sukupolven versio, ja vuoden välein on julkaistu uusia versioita, ja nyt Galaxy A42 on tuorein.

Motorolan nimeämiskäytäntö on pitkälti samanlainen, sillä Moto G10 ja Moto G30 edustavat uutta mallistoa. Moto G10 on hieman vaatimattomampi, kun taasen Moto G30 tarjoaa selvästi enemmän. Vaikka mallistoon on julkaistu vasta kaksi uutta puhelinta, niin todennäköisesti tämän vuoden sisällä Moto G -puhelimia nähdään selvästi lisää. Motorolalta on lupa odottaa ainakin Moto G20 ja Moto G100 -puhelimia.  Moto G100 tulee olemaan huippuluokan puhelin, sillä sen tiedetään olevan sama laite kuin Kiinassa julkaistu Motorola Edge S. Moto G -malliston nimeämisen lisäksi toinen uudistus on siis ilmiselvä. Luvassa on myös huippupuhelimia, joita ei ole aikaisemmin nähty Moto G -mallistossa.

Uudet Moto G10 ja Moto G30

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Motorola