Pure ElectricYleinen

Näin brittiläinen Pure Electric uudistaa Suomen sähköpotkulautamarkkinan – uudet Pure Advance -potkulaudat vievät turvallisuuden uudelle tasolle

Pure Advance Flex & Lando Norris / Kuva: Pure Electric

Sähköpotkulaudat ovat kovassa nosteessa ja Suomessakin kesän aikana ne ovat käteviä lyhyen matkan kulkuneuvoja erityisesti kaupunkiympäristöissä. Suomen markkinoille on nyt ilmestynyt täysin uusi potkulautabrändi, jonka taustalla on formulakuski Lando Norrisin isä, Adam Norris. Pure Electricin luvataan tuovan uudenlaisen näkökulman sähköpotkulautojen markkinoille.

Iso-Britanniasta kotoisin oleva Pure Electric on esitellyt Suomen markkinoille kaupunkiliikenteen seuraavaa ulottuvuutta. Uudet sähköpotkulaudat ovat mallinimiltään Pure Advance ja Pure Advance Flex, ja niissä keskitytään erityisesti kuljettajan turvallisuuteen ja kokemukseen.

Suomeen uutta potkulautabrändiä on tuomassa Pure Electricin maahantuoja Suomen Sähkötuonti Oy.

”Suomen sähköpotkulautamarkkina on viime vuosina kasvanut merkittävästi ja markkinoilla on tarjolla laaja valikoima perinteisiä sähköpotkulautoja eri hintaluokissa ja ominaisuuksilla. Pure Electric Advance -mallien uusi ja erilainen ajoasento tekee siitä merkittävästi erilaisen sähköpotkulaudan markkinoille”, kertoo Suomen Sähkötuonti Oy:n New Business Development Manager Eetu Vainiola.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Uusi ajoasento tuo mukanaan turvallisuutta

Uutuusmalleissa on erilainen ajoasento. / Kuva: Pure Electric

Pure Advance ja Pure Advance Flex -potkulaudoissa on lähdetty toteuttamaan uudenlaista lähestymistapaa ajoasentoon. Yleisesti potkulaudan kuljettaja seisoo hieman kiertyneenä toinen jalka toisen edessä kapealla laudalla. Pure Electricin uusissa versioissa on keskirunko, jonka molemmilla puolilla on jalansijat.

Pure Electricin sähköpotkulautojen uudistettu muotoilu mahdollistaa sen, että kuljettaja voi ottaa luonnollisen, eteenpäin suunnatun ajoasennon. Ajoasennossa jalat ovat erillään toisistaan ja painopiste alempana. Valmistajan mukaan tällöin ajo on vakaampaa ja turvallisempaa.

Valmistajan mukaan intuitiivisen lähestymistavan ansiosta kuljettaja voi seistä jalat hartialeveydellä, tasapainossa ja täysin eteenpäin katsoen. Luonnollisempi eteenpäin suuntautuva asento pitäisi olla vakaampi sekä mukavampi, sillä kuljettajan painopiste on alempana.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

”Pure Electric tarjoaa vaihtoehdon autoilulle monipuolisessa kaupunkiympäristössä. Tämä auttaa vähentämään päästöjä ja ruuhkia sekä voi parantaa kaupunkien ilmanlaatua. Suomessa sähköpotkulaudoilla voidaan mahdollisesti ajaa niin asfaltilla kuin hiekalla, joten laatuun ja kestävyyteen on panostettava”, toteaa Vainiola.

Pure Advance -mallissa on kokoontaitettavat ohjaustangon kahvat ja jalansijat, joiden ansiosta se on kompakti säilyttää. Pure Advance on ominaisuuksiensa ansiosta jopa 70 prosenttia kapeampi kuin perinteinen sähköpotkulauta. Pure Advance Flex tuo mukanaan vieläkin enemmän joustavuutta, sillä se taittuu viidessä osassa. Potkulauta mahtuu auton tavaratilaan, julkisen liikenteen kulkuneuvoihin tai pieneen tilaan kotona.

Uutuuspotkulaudoissa on otettu myös uudenlainen lähestymistapa verrattuna moniin muihin, Pure Advance ja Pure Advance Flex ovat suunniteltu ajamiseen kaikenlaisissa sääolosuhteissa. Niissä on IP65-luokitus varmistamassa, että uusia sähköpotkulautoja voidaan käyttää myös sateessa.

”Pure Electric valmistaa korkealaatuisia sähköpotkulautoja, joissa käytetään kestäviä materiaaleja ja huippuluokan komponentteja. Tämä takaa luotettavan ja pitkäikäisen tuotteen, joka kestää käyttöä pitkään. Lisäksi IP65 -suojaus antaa kuljettajille mahdollisuuden ajaa vähän sateisemmassakin Suomen säässä”, jatkaa Vainiola.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Parantaa kommunikointia muiden tienkäyttäjien kanssa

Potkulaudoissa turvallisuutta tuovat vilkut. / Kuva: Pure Electric

Pure Electric myy uusia sähköpotkulautoja erityisesti turvallisuus ja vakaus edellä. Pure Advance -sähköpotkulautamallisto on varustettu Pure Control -ohjauksella, joka vakauttaa muiden sähköpotkulautojen kohdalla usein koetun tärisevän ohjaustangon. Kaikissa Pure Electric malleissa on kaksi jarrujärjestelmää, jotka ovat regeneratiivinen takajarru ja rumpujarru edessä. Lisäksi suuret renkaat mahdollistavat yhdessä tehokkaan ja vähän huoltoa vaativan jarruratkaisun.

Uutuuslaitteissa on myös parannettu kommunikointia muiden tienkäyttäjien kanssa. Pure Electric on lisännyt ohjaustankoon merkkivaloja, jotka näkyvät edestä, sivulta ja takaa, ja jalansijojen takaosaan LED-valoja, jotka vilkkuvat peräkkäin, kun kuljettaja käyttää suuntavilkkua.

Myös etuvalo on päivitetty, joka on nyt neljä kertaa kirkkaampi kuin Pure Electricin toisen sukupolven sähköpotkulautojen valot. Lisäksi taka-ajovalot toimivat myös kirkkaina jarruvaloina, kun kuljettaja painaa jarrukahvaa.

”Kaikki turvallisuus lähtee aina kuljettajasta sekä oikeasta tavasta käyttää saatavilla olevia turvallisuutta edistäviä ominaisuuksia sekä apuvälineitä. Pure Control -ohjaus helpottaa hallinnointia käännöksissä sekä epätasaisilla alustoilla kun taas matalampi painopiste tuo vakautta ajamiseen. Liikkuessa sähköpotkulaudoilla on ehdottoman tärkeää tehdä itsensä näkyväksi muille tienkäyttäjille. Pure Electric on lisännyt sähköpotkulautoihin tehokkaat valot eteen sekä taakse, mutta myös vilkut ohjaustankoon, että astinlautoihin. Suosittelemme aina käyttämään kypärää ajaessa Pure Electric sähköpotkulaudoilla”, kertoo Eetu Vainiola uutuuspotkulautojen turvallisuudesta.

Pure Advance Flex / Kuva: Pure Electric

Kaikissa Pure Advance -malleissa on 500 W nimellistehoiset moottorit, joiden hetkellinen huipputeho on 710 W. Näiden kerrotaan mahdollistavat ripeän kiihtyvyyden eivätkä ne hyydy ylämäissä.

Pure Advance on saatavilla kahtena mallina, jotka tarjoavat kuljettajalle erilaisia vaihtoehtoja toimintamatkan osalta. Lähtötason Pure Advance -mallissa on 40 kilometrin toimintamatka, kun taas Pure Advance+ -mallissa on 50 kilometrin toimintamatka yhdellä latauksella. Kompaktista koostaan huolimatta Pure Advance Flex tarjoaa jopa 40 kilometrin toimintamatkan.

”Pure Electric Advance -sarjan sähköpotkulaudat ovat kevyitä, taitettavia ja helppokäyttöisiä. Näitä ominaisuuksia arvostavat esimerkiksi työmatkalaiset, opiskelijat ja kaikki, jotka haluavat nopean ja kätevän tavan liikkua kaupungissa. Mikäli haluat säästää vielä enemmän tilaa ja säilyttää potkulautaa esimerkiksi työpöytäsi alla tai auton takakontissa, on Advance Flex ehdottomasti paras valinta”, kertoo Vainiola.

Suomessa Pure Electric on tuonut myyntiin uudet sähköpotkulautansa toukokuussa 2023. Viralliset jälleenmyyjät ovat Elisa, Citymarket, Stockmann.com sekä Verkkokauppa.com. Edullisin Pure Advance -malli maksaa 1199 euroa, Pure Advance+ -malli maksaa 1299 euroa sekä Pure Advance Flex -versio maksaa 1499 euroa. Kaikista malleista on saatavilla kaksi väriversiota, jotka ovat musta Matte Black sekä harmaa Matte Grey.

Lähde: Pure Electric

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

4 Kommenttia

  1. Ja lisäähän turvallisuutta sekin, että tuolla ei ilmeisesti voi matkata kuin yksi kerrallaan. Liian usein näkee ajajan takana toisen kyytiläisen, mikä tuskin ainakaan vakautta edistä.

  2. Millään laudalla ei saa olla kyytiläisen takana toista.

  3. Jokainen joka on potkulaudalla kulkenut tietää että vaarallisin ajoasento on tuo jalat vierekkäin. Ei mitään tasapainoa.

  4. Yli tonnin lautoja eikä yhessäkään kantama yli 50km, sitte vielä lähemmäs 100kg kaveri nii sehä onki enää 25km

Kommentoi

Lisää aiheesta:Pure Electric