OnePlusYleinen

Näin OnePlus 8 Pro ja OnePlus 8 eroavat toisistaan

OnePlus 8 Pro ja OnePlus 8

OnePlus julkaisi juuri uudet OnePlus 8- ja OnePlus 8 Pro -huippupuhelimensa. Puhelimilla on hintaeroa noin 200 euroa, joten myös tekniikassa ja rakenteessa on muutamia poikkeuksia. Tässä artikkelissa tulemme tutustumaan puhelimien välisiin eroavaisuuksiin.

Rakenteellisia eroavaisuuksia puhelimien väliltä löytyy, vaikka muotoilu on pitkälti samanlainen. Suurin ero on koossa, sillä OnePlus 8 on hieman kompaktimpi ja OnePlus 8 Pro on hieman suurempi ja paksumpi. Laitteiden takaosassa on selviä eroavaisuuksia kamera-alueessa. Vaikka molemmissa on pystysuuntainen kamera-alue, niin OnePlus 8 Prossa se on selvästi enemmän rungosta ulkoneva. Lisäksi sen kamera-alueen vasemmalla puolella on vielä neljäs kamera, laserautomaattitarkennus, mikrofoni sekä salama. OnePlus 8:ssa kaikki kamerat löytyvät kamera-alueesta ja sen alapuolella on myös salamavalo.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

OnePlus on tällä kertaa saanut myös IP68-luokituksen OnePlus 8 Prohon, mutta valitettavasti sellaista ei OnePlus 8:ssa ole. OnePlussan mukaan molemmat puhelimet ovat kuitenkin valmistettu samalla prosessilla, joten myös OnePlus 8 kestää vettä tiettyyn pisteeseen asti, vaikka virallista IP-luokitusta ei olekaan.

Näyttöjen osalta löytyy myös selviä eroavaisuuksia, sillä OnePlus on tuonut pro-versioon luonnollisesti selvästi paremman ja suuremman näytön. OnePlus 8 Prossa näyttö on kooltaan 6,78 tuumaa ja OnePlus 8 -mallissa vastaavasti 6,55 tuumaa. Molemmissa malleissa näyttö kaartuu reunoilta, mutta perusmallissa kaartuvuus on selvästi maltillisempaa. OnePlus 8 Prossa tarkkuus yltää QHD+ -tasolle ja virkistystaajuus on huimat 120 hertsiä. OnePlus 8:ssa tarkkuus on perinteisemmän Full HD+:n tasolla ja virkistystaajuus on 90 hertsiä.

Tehoista molemmissa uutuuspuhelimissa vastaa Snapdragon 865, johon on liitetty Snapdragon X55 -5G-modeemi. RAM-muistia löytyy molemmista 8 tai 12 gigatavua, mutta OnePlus 8 Prossa hyödynnetään tuoreempaa LPDDR5-versiota, kun OnePlus 8 -mallissa tyydytään LPDDR4X-versioon. Sisäistä UFS 3.0 -tallennustilaa molemmissa laitteissa on 128 tai 256 gigatavua, eikä kummassakaan ole tukea muistikortille.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kameroissa on yhdet suurimmat eroavaisuudet, sillä OnePlus on luonnollisesti laittanut pro-malliin paremmat kamerat ja perusversioon hieman pelkistetymmän ratkaisun. OnePlus 8 Prossa on neloiskamera, joka koostuu 48 megapikselin pääkamerasta, 48 megapikselin ultralaajakulmakamerasta, 8 megapikselin telekamerasta sekä 5 megapikselin Color Filter -kamerasta. OnePlus 8 -puhelimessa on 48 megapikselin pääkamera, 16 megapikselin ultralaajakulmakamera sekä 2 megapikselin makrokamera. Molemmissa puhelimissa on 16 megapikselin tasoinen etukamera, joka on sijoitettu näyttöön tehtyyn reikään.

Merkittäviä eroavaisuuksia on tehty myöskin akkuun ja lataukseen. OnePlus 8 Prossa on suuri 4510 milliampeeritunnin akku, jota ladataan Warp Charge 30T -pikalatauksella tai vaihtoehtoisesti langattomalla Warp Charge 30 Wireless -latauksella. OnePlus 8 -perusversiossa on pienempi 4300 milliampeeritunnin akku ja sitä ladataan ainoastaan Warp Charge 30T -latauksen kautta. Puhelimeen ei siis ole saatu pro-version tapaista langatonta latausta.

OnePlus 8- ja OnePlus 8 Pro -huippupuhelimien teknisiä tietoja voi vertailla alapuolella olevasta taulukosta.

OnePlus 8 Pro- ja OnePlus 8 -puhelimien tekniset tiedot (Korjaus: OnePlus 8 Pron pääkamerassa 1/1.4″ sensorikoko)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:OnePlus