OnePlusYleinen

Näin OnePlus 9 Pro ja OnePlus 9 eroavat toisistaan – edullisemmassa puhelimessa karsittu laadusta, näytöstä ja kameroista

OnePlussan uutuuspuhelimet on nyt julkaistu ja ne jakavat varsin samanlaisia teknisiä ominaisuuksia. Eroja kuitenkin puhelimien väliltä löytyy, kun tietoja tarkastelee keskenään. Tässä artikkelissa vertailemme hieman OnePlus 9- ja OnePlus 9 Pro -puhelimien välisiä eroavaisuuksia ja yksityiskohtaiset tekniset tiedot ovat molemmista nähtävissä artikkelin alareunasta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Ulkoisesti molemmat puhelimet näyttävät varsin samalta, sillä takaosassa on tuttu Hasselblad-logolla varusteltu kamera-alue. Rakenteessa on kuitenkin selviä eroavaisuuksia, sillä OnePlus 9 Pro on valmistettu alumiinikehyksestä sekä Gorilla Glass 5 -lasipinnoista. Puhelin on myös IP68-luokituksen mukaisesti vedenkestävä. OnePlus 9 on taasen varusteltuna muovikehyksellä sekä Gorilla Glass 5 -lasipinnoilla. Valitettavasti vedenkestävyyttä ei puhelimesta löydy. Myös mitoissa on havaittavissa eroa, sillä OnePlus 9 Pron mitat ovat 163,2 x 73,6 x 8,7 millimetriä ja vastaavasti OnePlus 9 160 x 74,2 x 8,7 millimetriä. Painoa OnePlus 9 Prolla on 197 grammaa ja OnePlus 9 -puhelimella 192 grammaa.

Näyttö on myös selvästi erilainen OnePlus 9 -mallien välillä, sillä OnePlus 9 Prossa on suurempi kaartuva 6,7 tuuman näyttö, kun OnePlus 9 -perusmallissa on 6,55 tuuman tasainen näyttöpaneeli. Molemmat perustuvat AMOLED-tekniikkaan, mutta vain OnePlus 9 Pro on saanut LTPO-tekniikan. Myös tarkkuudessa on eroavaisuuksia, sillä perusmallissa on Full HD+ -tarkkuus ja OnePlus 9 Prossa QHD+ -tarkkuus. Molemmissa on kuitenkin 120 hertsin virkistystaajuus.

OnePlus on varustellut molemmat myös tuoreimmalla Snapdragon 888 -järjestelmäpiirillä, 8 tai 12 gigatavun RAM-muistilla sekä 128 tai 256 gigatavun sisäisellä tallennustilalla. Akunkesto on molemmissa 4500 milliampeeritunnin varassa, mutta lataustekniikoissa on pieniä eroavaisuuksia. OnePlus 9 Pro tukee Warp Charge 65T -pikalatausta sekä Warp Charge 50 Wireless -pikalatausta. OnePlus 9 -perusversiossa on myös Warp Charge 65T -pikalataustuki, mutta langaton lataus rajoittuu 15 wattiin. Molemmat tukevat myös käänteistä langatonta latausta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kamerat ovat myös osa-alue, jossa on selviä eroavaisuuksia havaittavissa. Molemmissa on Hasselblad-brändätty kamera sekä 48 ja 50 megapikselin pää- ja ultralaajakulmakamerat. Ultralaajakulmakamera on molemmissa identtinen, mutta pääkamerassa on eroja. OnePlus 9 Prossa on tuoreempi Sony IMX789 -sensori optisella kuvanvakaimella, kun OnePlus 9 tarjoaa viime vuoden OnePlus 8 Prosta tutun IMX689 -sensorin ilman optista kuvanvakautusta. OnePlus on laittanut molempiin puhelimiin myös 2 megapikselin mustavalkokameran. OnePlus 9 Pro on saanut myös 8 megapikselin tasoisen 3,3x optiseen zoomaukseen kykenevän telekameran, jota ei OnePlus 9 -perusmallissa ole. Etukamera molemmissa on sama 16 megapikseliä.

Luonnollisesti myös hinnassa on eroja. OnePlus 9 maksaa edullisimmillaan 699 euroa ja OnePlus 9 Pro vastaavasti 899 euroa. 200 euron lisähinnalla OnePlus 9 Pro tarjoaa selvästi parempia toteutuksia. OnePlus 9- ja OnePlus 9 Pro -huippupuhelimien teknisiä tietoja voi vertailla alapuolella olevasta taulukosta.

OnePlus 9 vs. OnePlus 9 Pro

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:OnePlus