OnePlusYleinen

Näin OnePlus pyrkii hiljentämään käyttäjän, joka jakoi tietoja Nord 2 -puhelimen räjähtämisestä – vaatii olemaan hiljaa ja uhkaa oikeustoimilla

Tarina OnePlus Nord 2 -puhelimen räjähtämistapauksista jatkuu, sillä kiinalainen OnePlus on pyrkinyt hiljentämään räjähtäneen puhelimen omistajan. OnePlus on uhkaillut puhelimen omistajaa sekä lähettänyt lakisääteisen ilmoituksen, jolla pyritään hiljentämään räjähdyksen aiheuttama kohu.

Twitter-käyttäjä Gaurav Gulati jakoi syyskuun alussa Twitterissä kuvia, joista selvisi OnePlus Nord 2 -puhelimen räjähtäneen. Vastaava tapaus nähtiin jo elokuussa, joten tällä hetkellä on ainakin kaksi varmistettua räjähdystapausta. Tuoreimmasta tapauksesta mielenkiintoisen tekee se, että Gaurav Gulati on kertonut olevansa asianajaja sekä puhelin räjähti oikeussalissa. Gulati kertoi myös haluavansa selvittää asian laillisia teitä pitkin ja tekevänsä OnePlussasta valituksen kuluttajatuomioistuimelle.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

OnePlus on lähtenyt vastahyökkäykseen OnePlus Nord 2 -puhelimen omistajaa vastaan ja kertonut tarvittaessa käyttävänsä oikeudellisia menettelyjä asian ratkaisemiseksi. Lakisääteisessä ilmoituksessa kiinalainen älypuhelinvalmistaja väittää, että Gaurav Gulati kieltäytyi esittämästä todisteita puhelimen vaurioista ja Twitterissä julkaistut kuvat viittaavat OnePlussan mukaan ulkoisiin ärsykkeisiin, jotka ovat aiheuttaneen räjähdyksen. Gulati on kuitenkin kertonut Nord 2:n olleen tapaushetkellä noin 90 prosentin akunvarauksessa, puhelin ei ollut laturissa, eikä sitä käytetty ennen räjähdystä.

Gaurav Gulati on ollut asian tiimoilta avoin Twitterissä ja onkin jakanut OnePlussan intialaisen kumppanin asianajajan lähettämän kirjeen kaikelle yleisölle. OnePlus vaatii Gulatia poistamaan kaikki asiaan liittyvät twiitit, jotta asiasta ei nousisi suurempaa kohua. Lisäksi OnePlus vaatii Gulatia laatimaan medioille lausunnon, josta käy ilmi kyseessä olleen virheellistä tietoa puhelimen räjähtämisestä. OnePlus on vaatinut myös kirjallista anteeksipyyntöä asian tiimoilta, jossa täytyy luvata, ettei Gulati jatkossa jaa mitään haitallista sisältöä OnePlussasta tai sen tuotteista.

OnePlus väittää Gaurav Gulatin tahallisesti vahingoittavan OnePlussan ja sen tuotteiden mainetta. OnePlussan kertoo, jos yhtiön vaatimuksia ei toteuteta kahden päivän sisällä, niin OnePlus aloittaa asianmukaiset oikeustoimet.

Lähde: Twitter (Gaurav Gulati)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

1 Kommentti

  1. Oneplus oikeuteen uhkailusta ja muusta asiasta.oneplus pitää korvata viallinen puhelin joka on tullut tehtaalta myyntiin,viallinen erä puhelimia vai halvat komponentit.

Kommentoi

Lisää aiheesta:OnePlus