OnePlusOPPOYleinen

OnePlus vahvisti: Vanha OnePlus sekä OxygenOS ovat kuolleet – OnePlus 10 on seuraava lippulaiva

Kiinalaisen OnePlussan toimitusjohtaja Pete Lau on julkaissut tänään foorumipostauksen, jossa vahvistetaan vanhan OnePlussan olevan nyt kuollut. OnePlus toimii nyt ”OnePlus 2.0” -idean alaisuudessa, jolla viitataan uuteen OnePlussaan Oppon tytärbrändinä. Foorumipostauksessa on kerrottu nyt hieman suomalaisten suosiman OnePlussan tulevaisuudesta.

Pete Laun mukaan OnePlus ja Oppo ovat työskennelleet viime kuukausina kovasti kartoittaakseen tulevaa strategiaa, jonka luvataan tarjoavan parempia tuotteita ja parempia kokemuksia. Lau on toiminut viime vuoden kesäkuusta lähtien myös Oppon tuotepäällikkönä, joten yli vuoden ajan Pete Lau on vastannut niin Oppon kuin OnePlussan puhelimista.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tuotestrategian osalta OnePlus on ottanut askelia kohti uutta jo aikaisemmin esittelemällä aluekohtaisia tuotemallistoja, joiden kerrotaan saaneen hyvää palautetta. Jatkossa OnePlus tulee keskittymään tähän enemmän ja tavoitteena on tarjota korkealaatuisia tuotteita kilpailukykyisillä hinnoilla. Jatkossa erityisesti edullisemmista puhelimista tulee aluekohtaisia ja samalla premium-laitteiden tarjoamista tullaan jatkamaan maailmanlaajuisesti.

Tällä hetkellä OnePlussalla on jo viisi älypuhelinmallistoa, jotka ovat yli 500 dollaria maksavat OnePlus-lippulaivat sekä edullisemmat OnePlus R -malliston puhelimet. Lisäksi 300-500 dollarin kategoriaan kuuluvat Nord- ja Nord CE -mallistot, joiden alapuolelle 100-300 dollarin hintaluokkaan kuuluvat Nord N -malliston puhelimet.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Viime aikoina OnePlus on panostanut myös kamerakokemukseen, johon keskitytään myös tulevaisuudessa. OnePlus 9 -sarjan puhelimet olivat ensimmäiset Hasselblad-kameroilla ja nyt OnePlus kertoo keskittyvänsä erityisesti kolmeen asiaan kameroiden kanssa. Tavoitteena on luoda upea käyttäjäkokemus, keskittyä edelleen väritaltiointiin Hasselbladin kanssa räätälöityjen kennojen ja linssien ohella sekä kolmantena tavoitteena on investoida uusien teknologioiden kehittämiseen.

OnePlussan ja Oppon integraatio tarkoittaa myös paljon muutoksia OnePlussan kehuttuun ja suosittuun OxygenOS-käyttöliittymään. OnePlus on jo integroinut uudessa OxygenOS 12 -versiossa mukaan Oppon ColorOS 12 -käyttöliittymän koodipohjan, mutta päällä toimii edelleen tuttu OxygenOS-kokemus. OnePlussan toimitusjohtajan Pete Laun mukaan koodipohjan jakaminen parantaa muun muassa päivitettävyyttä. Tulevaisuudessa OxygenOS:n ja ColorOS:n erot tulevat häviämään ja luvassa on OnePlussan ja Oppon puhelimille sama ohjelmisto.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Oppo ja OnePlus ovat yhdistäneet ohjelmistotiimit yhdeksi ja nyt luvataan yhtenäinen käyttöjärjestelmä. Tavoitteena kerrotaan olevan yhdistää OxygenOS:n ja ColorOS:n vahvuudet yhdeksi entistä tehokkaammaksi käyttöliittymäksi, jossa on paljon uusia ominaisuuksia, mutta sujuva kokemus.

Aluksi yhtenäinen käyttöjärjestelmä tulee globaaleille markkinoille seuraavassa lippulaivapuhelimessa vuonna 2022, jonka on vahvistettu olevan OnePlus 10. Kokonaisuudessaan integraatio tullaan saattamaan päätökseen suuremman Android-päivityksen kanssa vuonna 2022, jolla viitataan todennäköisesti Android 13 -versioon.

Pete Lau on vahvistanut myös, ettei tänä vuonna tulla enää näkemään OnePlus 9T -sarjan puhelimia, vaan katseet ovat jo ensi vuoden lippulaivapuhelimissa.

Lähde: OnePlus Forum

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:OnePlus