XiaomiYleinen

Näin paljon Xiaomin ensimmäinen SU7-sähköauto maksaa – Myyntiin kolmessa eri versiossa

Xiaomi SU7

Xiaomi julkisti jo viime vuoden lopulla yhtiön ensimmäisen täyssähköisen Xiaomi SU7 -auton. Viime vuoden puolella kyseessä oli auton ensipaljastus, mutta nyt on paljastettu enemmän – muun muassa hinta.

Perusmalli tulee myyntiin 299 hevosvoiman takavetoisena versiona, jonka 73,6 kWh akusta riittää virtaa 700 kilometrin matkalle CLTC-standardin mukaan. Auto myös latautuu 310 kilometrin kantamaan vain 15 minuutissa. Xiaomi SU7:n aloitushinta on ilman lisävarusteita 215 900 juania, joka vastaa suoraan muunnettuna 27 722 euroa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Xiaomi SU7 Pro on saatavilla suuremmassa 94,3 kWh:n akussa, jonka toimintamatka yltää 830 kilometriin ja siinä on samainen takaosaan sijoitettu moottori. Auton hinnaksi on kerrottu 245 900 juania, joka vastaa 31 574 euroa.

Xiaomi tuo autosta myyntiin myös Xiaomi SU7 Max -version, jossa on suurempi 101 kWh:n akku tukien 871 voltin järjestelmää. Auton avulla päästään 810 kilometrin toimintamatkaan yhdellä latauksella. Kyseessä on kahdella moottorilla varusteltu neliveto, ja Xiaomin mukaan 15 minuutin latauksella päästään 510 kilometrin kantamaan. Hintaa tällä versiolla on 299 900 juania, joka vastaa 38 507 euroa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kaikissa autovaihtoehdoissa on myös Xiaomin kehittämä Pilot Pro -itseohjausjärjestelmä, joka koostuu Nvidia Orin -piiristä, LiDAR-järjestelmästä ja 11 kamerasta. Xiaomi kertoo julkistavansa Pilot Pro -toiminnon huhtikuussa testausta varten ja toukokuussa se toimii useisiin Kiinan kaupunkeihin.

Xiaomi SU7 -autoista on useita erilaisia sisätilavaihtoehtoja, sillä autoihin saa esimerkiksi Nappa-nahkaiset istuimet tai Oeko-Tex-istuimet, useampia näyttöjä ja jopa 25 kaiuttimen äänijärjestelmän. Auton viihdejärjestelmä toimii saumattomasti Xiaomin puhelimien kanssa, mutta tuettuna on myös Apple CarPlay.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Xiaomi on aloittanut sähköautonsa myynnin Kiinassa. Xiaomi SU7 ja Xiaomi SU7 Max ovat toimitusvalmiita huhtikuun lopulla, kun taas Xiaomi SU7 Pro -version toimitukset ovat alkamassa toukokuun lopulla.

Lisätietoja autosta löytyy aikaisemmasta artikkelistamme tämän linkin takaa. 

Xiaomi SU7 on saatavilla jopa yhdeksässä värissä, jotka ovat esillä alapuolella kuvina.

Lähde: Xiaomi

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

1 Kommentti

  1. Auto jääkaapilla yhdeksässä värissä.. Näistäpä käännöslainoista lukion äidinkielenopettajani vallan vimmastuisi.

Kommentoi

Lisää aiheesta:Xiaomi