XiaomiYleinen

Xiaomi esitteli ensimmäiset sähköautonsa – Tässä ovat Xiaomi SU7 ja Xiaomi SU7 Max

Xiaomi SU7

Kiinalainen Xiaomi on tunnettu erityisesti älypuhelimistaan sekä nykyisin myös ”sodan kansainvälisenä sponsorina”, mutta yhtiö on työstänyt jo tovin tuloa sähköautojen markkinoille. Xiaomi on tänään julkistanut Kiinassa ensimmäiset sähköautonsa.

Yhteensä autoja julkaistiin kaksi, jotka ovat Xiaomi SU7 sekä Xiaomi SU7 Max. Lyhenne tulee sanoista ”Speed Ultra”, ja Xiaomi lupaa autojen tarjoavan erinomaisen suorituskyvyn. Mittasuhteiltaan 4,997 metriä pitkä, 1,963 metriä leveä ja 1,455 metriä korkea SU7 asettuu keskikokoisen ja suuren sedanin kategoriaan. Värivaihtoehtoja ovat Aqua Blue, Mineral Gray sekä Verdant Green.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Xiaomi SU7 -mallissa on takavetoisen moottorin tuottama 299 hevosvoiman teho ja 400 Nm vääntömomentti. Kiihdytys nollasta sataan kilometriin tunnissa onnistuu 5,28 sekunnissa ja se pystyy saavuttamaan huippunopeuden 210 km/h. Yhdellä latauksella auton kantaman pitäisi olla 668 kilometriä.

Xiaomi SU7 Max ei ole mitään muuta kuin kaksimoottorinen versio. Sen yhdistetty teho 673 hevosvoimaa ja huippuvääntömomentti 838 Nm. Xiaomi auton saavuttavan 0–100 km/h nopeuden vain 2,78 sekunnissa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Xiaomi SU7 Max -sähköautossa CATL:n 800 voltin Qilin-akku, joka tarjoaa 101 kilowattitunnin kapasiteetin. Xiaomi väittää, että 5 minuutin latauksella voi saavuttaa 220 kilometrin kantaman, kun taas 15 minuutin latauksella se kasvaa 510 kilometriin. Xiaomi SU7 -version akkutietoja ei ole paljastettu.

Xiaomi on tuonut autoihin omaa laitteisto-osaamista muun muassa viihdejärjestelmään. Käytössä on Qualcomm Snapdragon 8295 -piiri ja auto on varustettu 16,1 tuuman kosketusnäytöllä keskikonsolissa. Älykäs ajonohjausjärjestelmä toimii kahdella Nvidia Orin X -piirillä, joiden yhteislaskentateho on 508 TOPS.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Xiaomin toimitusjohtaja Lei Jun on kertonut asettaneensa riman automarkkinoilla korkealle. Xiaomin tavoitteena on olla maailman viiden suurimman autonvalmistajan joukossa 15–20 vuodessa.

Toistaiseksi Xiaomi ei ole kertonut sähköautojensa hinta- tai saatavuustietoja. Aluksi Xiaomi SU7 saapunee Kiinan markkinoille vuoden 2024 aikana.

Lähde: Xiaomi (kiinaksi)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

1 Kommentti

  1. ”Kiinalainen Xiaomi on tunnettu erityisesti älypuhelimistaan sekä nykyisin myös ”sodan kansainvälisenä sponsorina””
    Tätä mieltä on lähinnä Ukraina ja Suomimobiili.

Kommentoi

Lisää aiheesta:Xiaomi