HuaweiYleinen

Näin toimii Huawei Watch D -älykellon verenpaineen mittaus – rannekkeesta löytyy ilmatyyny

Huawei tulee julkaisemaan 23. joulukuuta yhtiön ensimmäisen älykellon verenpaineen mittauksella, joka on läpäissyt Kiinassa lääketieteellisten laitteiden sertifikaatin. Vaikka julkaisuun on vielä viikko aikaa, niin nettiin on vuodettu nyt tarkkoja yksityiskohtia verenpaineen mittauksen toimintamekanismista.

Uutuuskellon mukana tullaan toimittamaan runsaasti erilaisia lisävarusteita, joita ovat kellon ohella erikokoiset rannekkeet, ilmantyyny (Airbag), viivoitin, laturi sekä ranteen ympärysmitan mittausohjeistus. Mukana toimitetaan M- ja L-kokoiset ilmatyynyt ja rannekkeet, jotta käyttäjät saavat laitettua kellon oikeaoppisesti ranteeseensa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Esimerkiksi jos ranteen ympärysmitta on mukana toimitettavan asteikon mukaisesti 9-15, niin pitäisi käyttää L-koon ranneketta ja ilmatyynyä, kun taasen kaikkien tämän alle pitäisi käyttää M-koon ilmatyynyä ja ranneketta. Rannekkeen asettaminen oikein on tärkeää mittaustuloksen luotettavuuden varmistamiseksi.

Verenpaineen mittaus pystytään aloittamaan kaksoisnapauttamalla kellossa olevaa Health-painiketta. Huawein ohjeistuksien mukaan mittaustilanteessa pitää olla rauhallinen ja puhumatta. Lisäksi kellon pitää olla sydämen kanssa samalla korkeudella, kämmen olkapäällä, kyynärpää tuettuna toisella kädellä ja jalat maassa. Mittauksen aikana kello tuottaa painetta rannekkeessa oleviin ilmatyynyihin, joka simuloi perinteisempää verenpaineen mittaamista.

Kaikessa yksinkertaisuudessaan kello täyttää turvatyynyn ranteen ympärillä mitatakseen verenpaineen. Nähtävästi käytössä on oskillometrinen tekniikka, joka perustuu pienten painevaihteluiden havaitsemiseen ja näiden vaihteluiden pohjalta mittari määrittää yläpaineen, joka ilmoittaa valtimon sisällä olevan paineen sydämen supistuksen aikana. Lisäksi näytetään alapaine, joka ilmoittaa paineen sydämen lepovaiheen aikana.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Huawei Watch D -älykellossa odotetaan olevan verenpaineen mittaamisen ohella tuki EKG-mittaamiselle. Lisäksi kellossa tiedetään olevan uusien vuotojen mukaan 32 megatavua RAM-muistia sekä 4 gigatavua sisäistä tallennustilaa. Mustan väriversion rinnalla Huawei tulee tarjoamaan uutuuskelloaan hopeassa väriversiossa, josta on myös vuotanut uusi kuva.

Viimeistään 23. joulukuuta Huawein mielenkiintoisen Watch D -älykellon kaikki tarkat tekniset tiedot ja vahvistukset verenpaineenmittauksen tekniikasta varmistuvat. Alapuolella on vielä vuotaneet ohjeistusvideot kellon käytöstä kiinaksi.

Lähde: Weibo (kiinaksi)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

2 Kommenttia

  1. Oisko kuitenkin 32 Mt ram muistia , ei ehkä ihan 32 gt.

    1. Kappas, sinnehän oli tullut virhe. Nyt korjattu, ja tosiaan oikea tieto on 32 megatavua.

Kommentoi

Lisää aiheesta:Huawei