AndroidASUSYleinen

Nämä ASUS-puhelimet tulevat saamaan Android 12 -päivityksen

Google julkaisi aikaisemmin tämän kuun aikana uuden Android 12 -käyttöjärjestelmän, jota odotetaan lukuisiin Android-puhelimiin päivityksenä tulevina kuukausina. Asus on avannut nyt omaa aikatauluaan päivityksien suhteen ja julkaissut listauksen laitteista, joille uusin päivitys on tulossa tarjolle.

Aluksi Asus tuo Android 12 -version päivityksenä saataville yhtiön tuoreimmille Zenfone 8- ja Zenfone 8 Flip -älypuhelimille joulukuusta lähtien. Lisäksi Android 12 julkaistaan vuoden 2022 ensimmäisen neljänneksen aikana ROG Phone 5- ja ROG Phone 5S -sarjan älypuhelimille. Android 12 on tulossa myös vanhemmille Zenfone 7- ja ROG Phone 3 -sarjan puhelimille vuoden 2022 ensimmäisen puoliskon aikana. Alapuolella on vielä listattuna kaikki päivityksen saavat puhelimet ja ilmoitettu aikataulu.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

 • Zenfone 8 – joulukuu 2021
 • Zenfone 8 Flip – joulukuu 2021
 • ROG Phone 5 – tammi-maaliskuu 2022
 • ROG Phone 5 Pro – tammi-maaliskuu 2022
 • ROG Phone 5 Ultimate – tammi-maaliskuu 2022
 • ROG Phone 5S – tammi-maaliskuu 2022
 • ROG Phone 5S Pro – tammi-maaliskuu 2022
 • Zenfone 7 – tammi-kesäkuu 2022
 • Zenfone 7 Pro – tammi-kesäkuu 2022
 • ROG Phone 3 – tammi-kesäkuu 2022
 • ROG Phone 3 Strix Edition – tammi-kesäkuu 2022

Asuksen mukaan puhelimille tullaan tarjoamaan Android 12:n tärkeimmät ominaisuudet ja samalla tarjotaan Asuksen akun ja suorituskyvyn hallintatoimintoja. Puhelimien ZenUI-käyttöliittymä saa myös muutoksia, jotka mahdollistavat helpomman käytön. Esimerkiksi Asus nostaa esille helpomman navigoinnin, virtaviivaisen ohjauspaneelin ja parempia mukauttamisominaisuuksia.

Android 12 tuo mukanaan selviä uudistuksia erityisesti ulkoiseen toteutukseen, sillä Google on laittanut käyttökokemuksen täysin uusiksi. Käyttöjärjestelmässä luotetaan uudistettuun Material You -muotokieleen, joka takaa persoonallisemman käyttökokemuksen. Esimerkiksi dynaamisilla teemoilla voidaan taustakuvien perusteella muokata käyttöliittymän värimaailmoja automaattisesti. Lisäksi käyttöjärjestelmässä voidaan muokata kuvakkeita aikaisempaa monipuolisemmin ja yleisilmeestä on tehty modernimpi.

Ilmoitusvalikosta Google on tehnyt aikaisempaa intuitiivisemman ja siinä on nyt vähemmän pikavalintoja, mutta paljon tuttuja säätöjä aikaisempaa suuremmalla. Google Payn ja älykodin toiminnot ovat nyt myös integroituna pika-asetuksiin. Asetuksien puolella Android 12 tarjoaa myös uuden yksityisyyden hallintapaneelin, joka antaa käyttäjälle yhdellä vilkaisulla tiedot käyttöoikeusasetuksista sekä siitä, mitä tietoja tietyt sovellukset käyttävät. Lisäksi Google on tehnyt muita merkittäviä parannuksia tietoturvaan. Tarkemmin Android 12 -version uudistuksiin voi käydä tutustumassa aikaisemmasta artikkelistamme tämän linkin takaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Asus on käynnistänyt Zenfone 8 -puhelimelle myös Android 12 -beetaohjelman, jonka kautta halukkaat pääsevät jo nyt testaamaan uutta ohjelmistoa.

Lähde: ASUS

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android