AndroidSonyYleinen

Nämä Sonyn älypuhelimet tulevat saamaan Android 10 -päivityksen – Jakelu alkaa joulukuussa

Sony Xperia 5

Sony on vahvistanut vihdoin Android 10 -päivityksen olevan tulossa yhtiön älypuhelimille ja samalla vahvistanut suunnittelevansa jakelun aloittamista jo joulukuussa. Android 10 on tulossa tarjolle pääasiassa Sonyn tuoreimmille huippupuhelimille sekä kahdelle keskihintaluokan älypuhelimelle.

Aluksi Sony tulee joulukuussa päivittämään kuluvan vuoden huippupuhelimet, eli Xperia 1- ja Xperia 5 -mallit ja loput laitteet tulevat saamaan päivityksen alkuvuoden 2020 aikana.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Nämä Sonyn puhelimet saavat Android 10:n:

  • Sony Xperia 1 (päivitys julkaistaan joulukuussa 2019)
  • Sony Xperia 5 (päivitys julkaistaan joulukuussa 2019)
  • Sony Xperia 10 (päivitys julkaistaan 2020)
  • Sony Xperia 10 Plus (päivitys julkaistaan 2020)
  • Sony Xperia XZ2 (päivitys julkaistaan 2020)
  • Sony Xperia XZ2 Compact (päivitys julkaistaan 2020)
  • Sony Xperia XZ2 Premium (päivitys julkaistaan 2020)
  • Sony Xperia XZ3 (päivitys julkaistaan 2020)

Googlen tuorein Android 10 -päivitys tuo mukanaan uusia ominaisuuksia, joita ovat muun muassa livekuvatekstit, päivitetty älykäsvastaus ja pitkälti kokonaan uusittu eleohjattavuus. Myös koko käyttöjärjestelmän kattava tumma teema on toivottu ominaisuus. Tummaa teemaa tukevat myös lukuisat Googlen omat sovellukset. Yksityisyyden osalta yksi suurimmista uudistuksista on muun muassa sijainnin helpompi hallinnointi ja käyttäjä voi valita tarkemmin, miten sovellukset saavat sijaintitietoja hyödyntää. Android 10:ssä on myös uusi Google Play -järjestelmäpäivitysominaisuus, jonka avulla tärkeät tietoturva- ja tietosuojakorjaukset voidaan asentaa puhelimeen Google Playn kautta. Android 10 -päivitykseen voi käydä tutustumassa tarkemmin kattavammasta artikkelistamme.

Lähde: Sonyn blogi

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android