NetflixYleinen

Netflix investoi Suomeen – uusi pelistudio perustetaan Helsinkiin

Netflix Games

Netflix on tänään ilmoittanut uudesta investoinnistaan Suomessa. Netflix on laajentanut elokuvista ja videoista viime aikoina vahvasti peleihin, joihin uusin investointi myös liittyy. Netflix tulee avaamaan toisen pelistudion Helsinkiin.

”Otamme tänään merkittävän konkreettisen askeleen eteenpäin visiomme toteuttamisessa, kun julkistamme uuden sisäisen pelistudion perustamisen Suomeen, Helsinkiin Marko Lastikan johdolla. Tavoitteenamme on rakentaa maailmanluokan pelistudio, joka tuo sadoille miljoonille jäsenillemme moninaisia ja mukaansatempaavia pelikokemuksia ainutlaatuisten pelien parissa – ilman mainoksia ja pelin sisäisiä ostoksia”, kertoo Netflixin pelistudioiden johtaja Amir Rahimi.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Marko Lastikka tulee toimimaan uuden studion johtajana. Hän on työskennellyt aikaisemmin muun muassa pelijäteille, joita ovat Electronic Arts ja Zynga.

Netflix kertoo Helsingin valikoituneen monesta syystä uuden pelistudion sijainniksi. Helsingissä kerrotaan olevan muun muassa maailman mittakaavassa ainutlaatuista mobiilipeliosaamista. Kyseessä on Netflixin toinen pelistudio Helsingissä, joka rakennettaan tällä kertaa täysin alusta asti itse. Aikaisemmat pelistudiot ovat tulleet yrityskauppojen myötä. Aikaisemmin Netflix osti suomalaisen Next Games -yrityksen. Yhteensä Netflixillä on neljä pelistudiota uuden investoinnin myötä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

”Olemme vasta matkan alussa, ja meillä on paljon työtä tehtävänä saavuttaaksemme tavoitteemme rakentaa upeita pelikokemuksia Netflixille. Pelin luominen saattaa kestää vuosia, ja olen erittäin ylpeä nähdessäni pelistudioidemme perustusten rakentuvan ensimmäisen vuotemme aikana. Odotan innolla, että pääsemme jakamaan työmme tuloksia tulevien vuosien aikana”, toteaa Rahimi.

Lähde: Netflixin tiedote

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

1 Kommentti

  1. Toivottavasti ei ole kuukausimaksu ainoa keino pelata heidän pelejään jos sattuvat hyviä olemaan. Saapa nähdä josko ovat tarinavetoisia, jopa elokuvapelejä, jotka liittyvät heidän rahoittamiinsa sarjoihin.

Kommentoi

Lisää aiheesta:Netflix