AndroidHMDNokiaYleinen

Nokia 5 sai Android 9.0 Pie -päivityksen

HMD Global on aloittanut tänään päivittämään vuonna 2017 julkaistulle Nokia 5 -älypuhelimelle tuoreinta Android 9.0 Pie -käyttöjärjestelmäpäivitystä. Nokia 5 julkaistiin alun perin Android 7 Nougat -käyttöjärjestelmällä, mutta sittemmin se sai päivityksen Android 8 Oreo -versioon ja nyt viimeisimpänä Android 9.0 Pie -versioon. HMD Global on siis pystynyt pitämään päivityslupauksensa.

Koska Nokia 5 ei ole Android One -tuoteperheeseen kuuluva puhelin, niin Android 9.0 Pie ei tuo mukanaan kaikkia uudemmissa Nokia-puhelimissa nähtyjä uudistuksia. Päivityksessä ei ole esimerkiksi tukea Googlen digitaaliselle hyvinvointisovellukselle, ennakoivalle sovellusominaisuudelle tai Adaptive Battery- ja Adaptive Brightness -toiminnallisuuksille. Päivitys ei tarjoa myöskään Android 9.0 Pien uutta eleohjattavuuteen perustuvaan navigointimahdollisuutta. Nokia 5 -puhelimen kohdalla päivityksen uudistukset jäävät pitkälti uusittuun käyttöliittymään sekä tietoturvaparannuksiin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lue myös: Nämä puhelimet tulevat saamaan Android 9.0 Pie -päivityksen – Tarkista löytyykö puhelimesi listalta

Nokia 5 -puhelimessa päivityksen voit ladata menemällä: Asetukset > Järjestelmä > Järjestelmäpäivitys. HMD Global jakaa päivitystä tuttuun tyyliin porrastetusti, jonka takia se ei ole heti kaikkien ladattavissa.

Lähde: Juho Sarvikas (Twitter)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android