AndroidHMDMWCNokiaYleinen

Myös uusi Nokia 6 rantautuu Eurooppaan 279 euron hintaisena

Uuden sukupolven Nokia 6 julkaistiin alkuvuodesta Kiinan markkinoille ja nyt Barcelonassa HMD Global on kertonut tuovansa uutuuspuhelimen saataville globaalisti. Uusi Nokia 6 parantaa lähes jokaisella osa-alueella verrattuna edeltäjäänsä ja nyt mukana on myös ZEISS:n kanssa kehitetty kamera.

Päivitetyssä Nokia 6 -puhelimessa on 5,5 tuuman 16:9-kuvasuhteen kosketusnäyttö, jonka tarkkuus on 1920 x 1080 pikseliä. Tehoista pitää huolen Snapdragon 630 -järjestelmäpiiri, jonka tukena on 3 tai 4 gigatavua RAM-muistia mallista riippuen. Uuden järjestelmäpiirin ansiosta Nokia 6:n kerrotaan olevan jopa  60% nopeampi kuin edeltäjänsä. Sisäistä tallennustilaa laitteessa on 32 tai 64 gigatavua myös mallista riippuen. Kameroiden osalta puhelimessa saadaan tyytyä yhteen 16 megapikselin takakameraan sekä 8 megapikselin etukameraa. Akun kooksi kerrotaan 3000 milliampeerituntia ja käyttöjärjestelmänä toimii Android 8.0 Oreo.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

HMD Global on valmistanut uutuuspuhelimen jälleen yhdestä 6000-sarjan alumiinipalasta, jonka valmistaminen kerrotaan kestävän 11 tuntia. Puhelimen etupuolella on lisäksi 2,5D Gorilla Glass, joka yhdistyy laitteen runkoon saumattomasti. Valmistaja kertoo, että uuden Nokia 6:n kompakti ja hienostunut runko on rakennettu kestäväksi.

Nokia 6 julkaistiin kolmessa värissä ja saataville se tulee kahdessa muistiversiossa (3 + 32 Gt / 4 + 64 Gt). Puhelimen värit ovat musta/kupari, valkoinen/rauta sekä sininen/kulta, joista kaksi ensin mainittua nähtiin jo Kiinassa tammikuussa. Saataville puhelin tulee maailmanlaajuisesti huhtikuun alussa 279 euron hintaisena.

Nokia 6 tärkeimmät tiedot:

  • Suoritin: Snapdragon 630
  • Näyttö: 5,5 tuuman 16:9 Full HD -näyttö
  • Muisti: 3 tai 4 Gt RAM + 32 tai 64 Gt ROM
  • Kamerat: 16 MP pääkamera ja 8 MP etukamera (ZEISS)
  • Akku: 3000 mAh
  • Käyttöjärjestelmä: Android 8 Oreo (Android One)
  • Värit: Musta/Kupari, Valkoinen/Rauta ja Sininen/Kulta
  • Muuta: USB-C, sormenjälkilukija
  • Hinta: 279 euroa (3Gt/32Gt), myyntiin huhtikuussa

Lähde: HMD Globalin lehdistötiedote (sähköposti)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android