AndroidHMDMWCNokiaYleinen

Nokia 6 esiintyy vuodetuissa livekuvissa uudessa värissä

Nokia 6

HMD Global julkaisi tammikuun alussa Kiinassa yhtiön ensimmäisen Android -käyttöjärjestelmään pohjautuvan Nokia-puhelimen. Jo viime vuonna huhuttiin puhelimen tulevan saataville kahdessa värissä, jotka ovat musta ja hopea. HMD Global julkaisi Kiinassa kuitenkin vain mustan version Nokia 6 -puhelimestaan.

Nyt hopeinen versio Nokia 6:sta on noussut jälleen pinnalle, kun Kiinassa nettiin on vuotanut muutama uusi livekuva puhelimesta. HMD Global ei ole missään vaiheessa vahvistanut, että yhtiöllä olisi aikeita laajentaa Nokia 6:n suppeaa värivalikoimaa toisella värillä, mutta odotettavissa on, että hopeinen Nokia 6 saatettaisiin tulla näkemään jo tämän kuun aikana. Uusia Nokia-puhelimia julkaistaan lisää 26. helmikuuta maailmanlaajuisille älypuhelinmarkkinoille. Kyseisen tilaisuuden antimiin on odotettu jo Kiinassa esiteltyä Nokia 6 -puhelinta, jolloin HMD Global voisi esitellä myös hopeisen version.

Nokia 6:n näyttö on 5.5 tuumaa ja sen tarkkuus on Full HD -tasoa. Tehoista puhelimessa huolehtii Qualcommin Snapdragon 430 -järjestelmäpiiri, jonka tukena on 4 gigatavua RAM-muistia. Tallennustilaa Nokia 6 tarjoaa 64 gigatavua, mutta tätä on mahdollista laajentaa 128 gigatavun muistikortilla. Puhelimen kamerat ovat 16 ja 8 megapikseliä ja Nokia 6:n akun kestosta huolehtii 3000 milliampeeritunnin akku. Puhelimesta löytyy myös sormenjälkilukija, joka on integroituna laitteen kotipainikkeeseen. HMD Global toimittaa uutuuspuhelimen mukana myös tuoreen Android 7.0 -käyttöjärjestelmän.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android