AndroidHMDNokiaYleinen

Nokia 6 julkaistiin: Ensimmäinen HMD Globalin Android-puhelin

Suomalainen HMD Global Oy on tänään yllättäen julkaissut ensimmäisen Nokian tavaramerkkiä hyödyntävän Android-puhelimen Kiinassa. Eilen kerroimme kuvavuodosta, jossa esiintyi nyt julkaistun Nokia 6 -puhelimen myyntipakkaus paljastaen monet laitteen yksityiskohdista. Uusi Nokia 6 tulee saataville aluksi vain Kiinassa, mutta HMD Global lupaa kuitenkin maailmanlaajuisesti myyntiin tulevia puhelimia tämän vuoden ensimmäisellä puoliskolla.

Nokia 6 ei ole teknisesti kovinkaan erikoinen, vaan siitä löytyy monessa suhteessa keskiluokan teknologiaa. Puhelimen näyttö on 5.5 tuumaa ja sen tarkkuus on Full HD -tasoa. Tehoista puhelimessa huolehtii Qualcommin Snapdragon 430 -järjestelmäpiiri, jonka tukena on 4 gigatavua RAM-muistia. Tallennustilaa Nokia 6 tarjoaa 64 gigatavua, mutta tätä on mahdollista laajentaa maksimissaan 128 gigatavun muistikortilla. Puhelimen kamerat ovat 16 ja 8 megapikseliä ja Nokia 6:n akun kestosta huolehtii 3000 milliampeeritunnin akku. Puhelimesta löytyy myös sormenjälkilukija, joka on integroituna laitteen kotipainikkeeseen. HMD Global toimittaa uutuuspuhelimen mukana myös täysin uuden Android 7.0 -käyttöjärjestelmän.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tekniset tiedot

Nokia 6
Mitat: 154 x 75.8 x 7.85 mm
Paino: - g
Näyttö: 5.5 tuumaa (1920×1080)
Suoritin: kahdeksanytiminen Snapdragon 430
Muisti: 4 gigatavua RAM-muistia 64 gigatavua sisäistä tallennustilaa
Kamerat: 16 megapikselin pääkamera ja 8 megapikselin etukamera
Akku: 3000 mAh ( ei irrotettava)
Käyttöjärjestelmä: Android 7.0 Nougat
Muuta: sormenjälkilukija/ muistikorttipaikka

Nokia 6 tulee saataville yksinomaan JD.com verkkokaupan kautta vuoden 2017 alussa. Puhelimelta löytyy Kiinassa hintaa 1699 juania, eli noin 235 euroa. HMD Global tulee julkaisemaan tämän vuoden alussa myös muita Nokia-puhelimia. Todennäköisesti ensimmäiset maailmanlaajuiseen myyntiin rantautuvat laitteet esitellään MWC-messuilla.


Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android