AndroidHMDNokiaYleinen

Nokia 6:n Oreo-päivityksessä ainakin kaksi vaiettua ominaisuutta: Ambient-näyttö ja tuki pikalataukselle

HMD Global on tuonut Nokia 5- ja Nokia 6 -puhelimille saataville Android 8.0 Oreo -käyttöjärjestelmän beetaversion, mutta tarkkaan ei ole kuitenkaan kerrottu päivityksen uudistuksista Nokia-puhelimille. Android 8.0 Oreossa on huomattavia uudistuksia verrattuna Android 7 Nougat -versioon, mutta pienemmät muutokset Nokia 5- sekä Nokia 6 -puhelimien Oreo-beetaversiossa ovat paljastuneet vasta jälkikäteen.

Nokia 5 ja Nokia 6 ovat esimerkiksi saaneet Oreo-päivityksen myötä tuen Ambient-näytölle. Ambient-näyttö on ominaisuus, jossa ilmoitus tulee näkyviin ilman näytön päälle asettamista. Ominaisuus on löytynyt jo lukuisista muiden valmistajien puhelimista, mutta HMD Global ei sitä jostain syystä Nougat-versiossa vielä hyödyntänyt.

Toinen huomioitava uusi ominaisuus on tuki pikalataukselle. Lukuisat Nokia 6 -puhelimen käyttäjät ovat raportoineet, että Oreo-beetapäivityksen myötä Nokia 6 -puhelin latautuu nopeammin kuin aikaisemmin Qualcommin Quick Charge 3.0 -pikalatausteknologian avustuksella. Ominaisuus vaatii toimiakseen kuitenkin Quick Charge 3.0 -teknologiaa tukevan laturin, jollaisia puhelimien mukana ei kuitenkaan toimitettu. Nokia 5:n osalta ei ole tarkkoja tietoja pikalataukselle, mutta todennäköisesti se on mukana, sillä puhelimessa hyrrää täysin sama järjestelmäpiiri kuin Nokia 6 -puhelimessa.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android