AndroidOnePlusYleinen

OnePlus 5 sai virallisen Android 8.0 Oreo -päivityksen yhdessä OxygenOS 5.0 -käyttöliittymän kanssa

OnePlus 5 / Kuva: Tenho Pitkänen

OnePlus on aloittanut tänään jakamaan Android 8.0 Oreo -päivitystä yhtiön kesällä julkaisemalle OnePlus 5 -puhelimelle OTA-päivityksenä. Android 8.0 Oreon päällä hyrrää OnePlussan oma OxygenOS 5.0 -käyttöliittymä, joka tuo mukanaan mukavia uudistuksia.

Uusia ominaisuuksia Android 8.0 Oreossa ovat muun muassa kuva kuvassa ja autofill-ominaisuus, joka muistaa salasanat, nopeuttaakseen kirjautumista sovelluksiin. Lisäksi päivityksestä löytyy parannuksia suojaukseen sekä nopeuteen. Google on lisännyt käyttöjärjestelmäänsä myös 60 uutta emojia. Android 8.0 Oreossa on panostettu sovelluksien taustatyöskentelyn vähentämiseen, jotta puhelimien akku kestäisi paremmin. Googlen mukaan uusi Android-versio käynnistyy jopa kaksi kertaa nopeammin kuin mitkään muut Android-versiot. Lisäksi Android 8.0 Oreo tuo mukanaan Android Instant Apps -tuen, joka tarkoittaa, ettei itse sovelluksia tarvitse enää asentaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

OxygenOS 5.0 tuo OnePlus 5 -puhelimeen myös uuden käyttöliittymän kameraan, muutoksia käyttöliittymään sekä kourallinen OnePlussan omia sovelluksia saa uusia ominaisuuksia. Tarkemmin päivityksen sisällöstä kerrotaan OnePlussan virallisella foorumilla. OnePlus on lupaillut OnePlus 5 -puhelimeen myös OnePlus 5T:stä tuttua kasvoilla lukituksen avausta, mutta se on tulossa saataville myöhemmin.

Päivityksen voi ladata menemällä: Asetukset > Järjestelmäpäivitykset > Etsi päivityksiä. Päivitys on tullut jo jakoon ainakin Suomessa, mutta jollei päivitystä näy, niin se tulee tarjolle laajemmin muutaman päivän kuluttua.

Lähde: OnePlus

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android