AndroidXiaomiYleinen

Perjantaina julkaistava MIUI 9 -päivitys tuo iPhone X:n eleohjauksen muutamaan Xiaomin puhelimeen

Xiaomi on tänään kertonut tulevasta MIUI 9 Global Beta -päivityksestä virallisella foorumillaan, joka tuo valikoiduille Xiaomin puhelimille uuden ominaisuuden. MIUI 9 Global Beta -versio on MIUI 9:n julkinen beetatestausversio, jonka voi ladata lähes jokaiseen Xiaomin puhelimeen, mutta se saattaa kuitenkin sisältää joitakin bugeja. MIUI 9 Global Beta saa joka viikko uuden päivityksen.

Tällä kertaa Xiaomi on tuomassa perjantaina julkaistavassa uudessa beetaversiossa täysin uuden ominaisuuden Xiaomin ”koko näytön” puhelimille. Uusi ominaisuus kantaa nimeä Full Display Gestures, eli suomennettuna ”koko näytön eleet”, joka on pitkälti iPhone X:n eleohjauksen kaltainen ominaisuus. Kyseinen uutuus on tulossa vain neljälle Xiaomin puhelimelle, jotka ovat hiljattain Kiinassa julkaistut Redmi 5 ja Redmi 5 Plus sekä viime vuoden Mi MIX ja tämän vuoden Mi MIX 2. Kaikissa neljässä puhelimessa on uuden suuntauksen mukainen pidempi näyttö, joka yltää lähes puhelimien reunoille asti.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Koko näytön eleet ovat yksinkertainen ominaisuus ja sillä on mahdollista korvata kokonaan ohjelmistollisesti toteutetut navigointipainikkeet. MIUI 9 -käyttöliittymää voidaan ominaisuuden avulla ohjata kolmella eleellä. Pyyhkäisemällä näytön alareunasta ylöspäin nopeasti päästään takaisin aloitusnäyttöön ja pyyhkäisemällä alhaalta ylöspäin ja pysäyttämällä sormen keskelle näyttöä aukeaa viimeksi käytettyjen sovelluksien valikko. Lisäksi pyyhkäisemällä näytön oikeasta tai vasemmasta reunasta päästään yksi askel taaksepäin.

Kyseinen ominaisuus on tulossa MIUI 9:n beetaversioon perjantaina ja päivityksen versionumero on 7.12.28. MIUI 9 Global Beta -versiossa on mukana myös suomen kieli.

Lähde: MIUI Forum

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

3 Kommenttia

  1. Jollassa ollut jo vuodesta 2012. Jälleen niin edistyksellinen Apple.. Apinoi muita, hinnoittelee järkyttävästi yli, mutta mielikuvamarkkinoinnin uhrit ostavat. Ei voi kuin ihmetellä.

    1. Saakos niitä Jollia mistään? Huonosti markkinoivat tuota…

    2. Ja taisi idea olla jo Nokian Meego mallissa

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android