AndroidHMDNokiaYleinen

Nokia 7.1 julkaistu – ZEISS-kaksoiskamera sekä PureDisplay-näyttö

HMD Global on tänään julkaissut Lontoossa uuden Nokia 7.1 -nimeä kantavan älypuhelimen. Kyseessä on alemman keskihintaluokan uutuuspuhelin, joka tarjoaa hyviä ominaisuuksia sekä erityisesti kehutun ZEISS-yhteistyön tuloksena syntyneen kaksoiskameran.

“Maailman kaikista videoista lähes kaksi kolmasosaa katsotaan puhelimesta*. Esittelemme PureDisplay-näyttöteknologian tarjotaksemme kaikille ensiluokkaisen katselukokemuksen älypuhelimessa. Nokia 7.1 tarjoaa myös reaaliaikaisen SDR-HDR -konversion, joka mahdollistaa HDR-laatuisen viihteen katsomisen, vaikka tuotettu sisältö ei olisi kuvattu HDR:nä, ” sanoo HMD Globalin tuotejohtaja Juho Sarvikas.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

”Uskomme, että paras kamera on se, joka kulkee mukana. Suunnittelemamme uusi kuvauskokemus perustuu ZEISS-optiikkaan: Puhelimen kamerassa on nopea automaattitarkennus, joka perustuu kaksivaiheiseen tunnistamiseen, jolloin puhelimella voi ottaa uskomattoman hienoja HDR-kuvia.On upeaa tuoda tämä huippukokemus kuluttajien ulottuville yhteistyössä alansa johtavien kumppaneiden kanssa.”

Uusi Nokia 7.1 on varusteltu 6000-sarjan alumiinikehyksellä sekä lasisella takapinnalla. Etupuolella on suuri 5,84 tuuman kosketusnäyttö. Näytössä on Full HD+ -tarkkuus sekä uusi PureDisplay-teknologia. Uuden teknologian avustuksella Nokia 7.1:n näyttö sopeutuu dynaamisesti ympäristöönsä ja tarjoaa hyvän katselukokemuksen niin ulkona kirkkaassa auringonpaisteessa kuin hämärässäkin. Nokia 7.1:n näyttö osaa myös muuntaa SDR-sisällön HDR-sisällöksi.

Kameroissa HMD Global on tehnyt yhteistyötä ZEISS:n kanssa. Pääkamera koostuu 12 megapikselin sekä 5 megapikselin sensoreista. Kameroissa on kaksivaiheinen tunnistus, joka tarjoaa nopean ja tarkan automaattitarkennuksen. HDR-kuvaus mahdollistaa terävämpien ja tarkempien kuvien ottamisen ja jakamisen. Bokeh-kuvia voi ottaa kahdella takakameralla tai 8 megapikselin etukameralla. Epävakaiden käsien vaikutusta voi vähentää käyttämällä sähköistä kuvanvakausteknologiaa (EIS). Muistot heräävät eloon hifi-tason Nokia Spatial Audio 360° -tilaääntä käytettäessä.

Kameran uudessa käyttöliittymässä voi säätää valkotasapainoa, ISO-arvoa, aukkoa ja suljinnopeutta Pro Camera -tilassa. Nokia 7.1 -älypuhelimen tekoälyä hyödyntävä kasvojentunnistus mahdollistaa animoidut 3D-hahmot ja -kasvotehosteet sekä filtterit. Kaksipuolinen #bothie-kuvaus tarjoaa mahdollisuuden hyödyntää hauskoja tehosteita ja samalla käyttäjä voi jakaa sisältöjä suoraan sosiaaliseen mediaan. Google Lens- ja Motion Photos -ominaisuuksia voi käyttää suoraan kamerasovelluksesta nopeasti ja helposti.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tehoista puhelimessa vastaa Qualcommin Snapdragon 636 -järjestelmäpiiri, jonka kaverina on 3 tai 4 gigatavua RAM-muistia. Sisäistä tallennustilaa puhelin tarjoaa 32 gigatavua tai 64 gigatavua. Puhelin tukee myös muistikortteja aina 400 gigatavuun asti. Nokia 7.1 on varusteltu lisäksi USB-C-tyypin liittimellä, 3,5 mm kuulokeliittimellä sekä yhdellä kaiuttimella. Akun kooksi on ilmoitettu 3060 milliampeerituntia.

Nokia 7.1 on Android One -puhelin ja se tarjoaa puhtaan käyttökokemuksen. Android One -ohjelmaan kuuluvat kuukausittaiset turvapäivitykset kolmen vuoden ajan ja käyttöjärjestelmäpäivitykset kahden vuoden ajan. Google tarkistaa kuukausittain Google Play -sovelluskaupassa myynnissä olevat ja puhelimessa käytetyt sovellukset haittaohjelmien varalta. Uutta Nokia 7.1 on yksi turvallisimmista ja parhaista puhelimista, koska siinä on käytössä viimeisimmät Googlen innovaatiot kuten Google Assistant sekä Google Kuvat , johon kuuluu ilmainen, rajoittamaton korkeatasoinen kuvien tallennus pilvipalveluun.

Nokia 7.1 on valmis päivitettäväksi Android 9 Pie -käyttöjärjestelmään. Siinä on tekoälyominaisuuksia, jotka tekevät puhelimestä älykkäämmän, nopeamman ja käyttösi mukaan muokkautuvan. Adaptive Battery -ominaisuus rajoittaa harvoin käyttämiesi sovellusten akunkäyttöä, ja App Actions ennakoi, mitä olet aikeissa tehdä, jotta pääset tekemään toiminnon nopeasti. Nämä ominaisuudet tehostavat laitteen toimintaa ja Android-käyttökokemusta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Nokia 7.1 tulee tarjolle kahdessa värissä, jotka ovat korkeakiiltoinen keskiyön sininen ja korkeakiiltoinen teräs. Uuden älypuhelimen myynti alkaa valikoiduilla markkinoilla lokakuussa. Nokia 7.1 -puhelimesta on saatavilla kaksi muistiversioita, jotka ovat 3 Gt/32 Gt ja 4 Gt/64Gt. Muistiversioiden maailmanlaajuinen keskimääräinen vähittäismyyntihinta on 319 euroa ja 349 euroa. Suomessa Nokia 7.1 -puhelimen myynti alkaa 5.11.2018 ja se tulee saataville 4/64Gt -muistiversiona. Puhelimen tarkempi suositeltu vähittäismyyntihinta Suomessa kerrotaan lähempänä myynnin aloitusta.

Nokia 7.1:n tekniset tiedot:

  • Näyttö: 5,84 tuumaa Full HD+, PureDisplay, 19:9-kuvasuhde, Gorilla Glass 3
  • Suoritin: Snapdragon 636
  • RAM-muisti: 3 tai 4 gigatavua
  • Tallennustila: 32, 64 gigatavua, muistikorttipaikka (max 400  Gt)
  • Akku: 3060 mAh, Quick Charge 3.0 -tuki
  • Kamerat: 12 + 5 MP pääkamera ja 8 MP etukamera
  • Käyttöjärjestelmä: Android 8.1 Oreo
  • Värit: sininen, teräs
  • Muuta: USB-C, sormenjälkilukija, 3,5mm kuulokeliitin

Lähde: Nokia 7.1 tuotesivu, HMD Globalin tiedote

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android