HMDNokiaYleinen

Nokia 8 V 5G UW julkaistaan 9. marraskuuta – HMD Globalin ensimmäinen mmWave-taajuuksia tukeva 5G-puhelin

Nokia 8 V 5G UW

HMD Global julkaisi jo maaliskuussa 2020 yhtiön ensimmäisen 5G-älypuhelimen, joka on sittemmin tullut myös syksyllä myyntiin Euroopassa. Kyseessä on 600 euron hintainen Nokia 8.3 5G, mutta HMD Global on nähtävästi julkaisemassa Yhdysvaltojen markkinoille myös hieman kustomoidun version puhelimesta.

Nokia Mobile on paljastanut YouTubessa julkaisevansa 9. marraskuuta uuden Nokia 8 V 5G UW -mallinimeä kantavan älypuhelimen, joka on suunnattu siis yksinoikeudella vain Yhdysvaltojen Verizon-operaattorille. Nokia 8 V 5G UW on myös luonnollisesti ensimmäinen 5G-yhteyksillä varusteltu Nokia-puhelin Yhdysvaltojen markkinoille. Mielenkiintoisen puhelimesta tekee myös UW-merkintä mallinimen lopussa, joka viittaa myös tukeen mmWave-millimetriaalloille.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Yhdysvaltojen markkinoille tarjolle tuleva versio eroaa myös 5G-yhteyksien ohella globaalista Nokia 8.3 5G -puhelimesta värillänsä. Nokia 8 V 5G UW on tulossa myyntiin mustassa väriversiossa, kun Euroopassa tarjolla on ainoastaan sininen väriversio.

Operaattoririippuvaiset puhelimet eivät ole HMD Globalille Yhdysvalloissa mikään uusi tuttavuus, sillä kuluvan vuoden aikana yhtiö on esitellyt lukuisia edullisia Nokia-puhelimia Yhdysvaltojen markkinoille. Tuoreimpana lisäyksenä mallistoon ovat Nokia 2 V Tella sekä Nokia C2 Tava, Nokia C2 Tennen ja Nokia C5 Endi. HMD Global on luvannut myös globaalisti julkaisuja vielä tämän vuoden puolella, ja luvassa ovatkin huhujen mukaan mahdollisesti Nokia 7.3- ja Nokia 6.3 -puhelimet.

Lähde: YouTube (Nokia Mobile, poistettu), Nokiamob.net

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:HMD