HMD globalNokiaYleinen

Paljastus: HMD Global kehittää uusia Nokia 6300- ja Nokia 8000 -4G-puhelimia

Saksalainen sivusto Winfuture.de on saanut tänään käsiinsä tietoja, joiden mukaan HMD Global olisi kehittämässä kahta uutta Nokia-peruspuhelinta, joiden inspiraationa ovat olleet vanhat Nokia-puhelimet. HMD Globalilla on ollut Nokia Originals -peruspuhelinmallisto, johon ovat kuuluneet muun muassa Nokia 3310 sekä Nokia 8110 4G.

Tulevien Nokia Originals -mallien nimet ovat tietojen mukaan Nokia 6300 ja Nokia 8000. Nimet ovat paljastuneet tietojen mukaan verkko-operaattori Telian tiedoista, joissa puhelimien kerrotaan tarjoavan rajoitetusti älykkäitä ominaisuuksia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Alkuperäinen Nokia 6300 julkaistiin vuonna 2007, ja se maksoi tuolloin 300 euroa. Puhelimessa oli 2 tuumainen näyttö, 2 megapikselin kamera sekä S40-käyttöjärjestelmä, joten Nokia 6300 oli aikoinaan yksi suomalaisvalmistajan parhaimmin varustelluista puhelimista. Nokia 8xxx -mallisto julkaistiin 1990-luvulla, jolloin kyseessä oli Nokian huippuluokan mallisto. Osa malliston laitteista oli saatavilla muun muassa ruostumattomalla teräksellä valmistetulla rungolla sekä liukukansilla.

Toistaiseksi on varsin epäselvää, millaisia HMD Globalin tulevat Nokia 6300- ja Nokia 8000 -puhelimet tulevat olemaan. Todennäköisesti puhelimissa on KaiOS-käyttöjärjestelmä sekä joitakin pääpiirteitä vanhemmista Nokia-puhelimista. HMD Globalin odotetaan julkaisevan nyt paljastuneet puhelimet muutaman viikon sisällä.

Lähde: Winfuture.de

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja pääkirjoittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:HMD global