NokiaYleinen

Nokia-älytelevisiot saapuvat Suomessa myyntiin – ennakkomyynti alkoi Elisalla

Nokia lisensoi lokakuussa 2020 brändinsä käytettäväksi Euroopan markkinoilla televisioissa sekä vastaavissa laitteissa itävaltalaiselle StreamView-yritykselle ja nyt ensimmäiset televisiot tulevat virallisesti saataville myös Suomen markkinoille. Uusia televisioita on tarjolla 32 – 75 tuuman koossa, joiden lisäksi myyntiin tuodaan Nokia Streaming-laitteet.

Tuotteet tulevat myyntiin valikoiduille jälleenmyyjille sekä Nokia-merkkisiä televisioita ja multimediapäätteitä Euroopassa lisenssillä valmistavan itävaltalaisen StreamView’n verkkokauppaan 15. maaliskuuta. Ensimmäisenä ennakkomyyntiin laitteet saapuvat operaattori Elisan valikoimaan ja toimitukset alkavat 15. maaliskuuta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Nokia Streaming Box 8000

Nokia-älytelevisiot tarjoavat valmistajan mukaan saumattoman Android TV -kokemuksen ja tuovat mukanaan kasvavan, yli 7000 sovelluksen tarjonnan Googlen sovelluskaupasta. Älykkäät kodin viihdelaitteet ovat väritykseltään mustia ja toistavat tuttua muotokieltä, josta Nokia-brändi tunnetaan.

”Olen ylpeä ja innoissani, että voimme tarjota älykkäät Nokia-viihdelaitteet Suomessa, Nokian kotimaassa. Olemme ammentaneet puhdaslinjaisesta muotoilusta, laadusta sekä helppokäyttöisestä teknologiasta, joista brändi tunnetaan. Voimme nyt tarjota suomalaisille kuluttajille upeita tuotteita hyvään hintaan”, toteaa StreamView’n operatiivinen johtaja Jari Eronen.

”Pitkä yhteistyömme Nokian kanssa laajentuu nyt luontevasti TV-maailmaan. Olemme iloisia, että voimme tarjota ensimmäisenä Suomessa Nokia Android TV -malleja, jotka täydentävät hienosti älykkäiden televisioiden valikoimaamme. Suomalaiset panostavat tällä hetkellä paljon koteihinsa, ja erilaiset älykotiratkaisut kiinnostavat: muun muassa televisioita päivitetään älykkäämpiin versioihin nopealla tahdilla”, kertoo Elisan liiketoimintajohtaja Ville Valkama.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kaikki Nokia-brändillä myytävät älytelevisiot ja multimediapäätteet perustuvat Android TV -käyttöjärjestelmään. Se tarjoaa käyttäjille tehokkaan mutta tutun Android-kokemuksen suoraan omassa televisiossa. Suositut sovellukset, kuten YouTube, Netflix ja Spotify, tuhannet Google Play -kaupan pelit ja monet muut sovellukset ovat saatavilla laitteisiin.

Nokia-älytelevisioissa on kattavat liitännät, sillä mukana on neljä HDMI-liitintä (32” mallissa kolme), kaksi USB-liitintä, LAN-liitäntä sekä digitaaliset ja analogiset ääni- ja kuvaliitännät ja sisäänrakennettu kahden taajuusalueen Wi-Fi ja Bluetooth. Myös Streaming-laitteissa on Wi-Fi ja Bluetooth, HDMI, digitaalinen ääniliitäntä, AV, USB-C- ja Ethernet-liitäntä, ja ne tukevat sekä Full HD- että UHD-televisioita. Kaikissa Nokia-älytelevisoissa on mukana HDR, HDR10 ja Dolby Vision. Televisiot tukevat myös yleisimpiä TV-lähetyksiin käytettyjä lähetystekniikoita: mukana on sisäänrakennettu kolmoisviritin DVB-S2:lle ja DVB-C/DVB-T2:lle sekä CI+ -liitäntä ja SatCR-tuki.

Alapuolella on lueteltu hinnat malleille, jotka ovat saatavana Suomessa StreamViewin verkkokaupasta tai valikoiduilta jälleenmyyjiltä. Nokia Smart Televisiot tulevat saataville myös Elisan ja Prisman verkkokauppojen valikoimaan. Nokia Streaming Box 8000:ta myyvät Prisma, Verkkokauppa.com, Kärkkäinen, Veikon Kone, Euronics ja valitut Citymarket-tavaratalot.

  • Nokia 32 tuuman Full HD LED Smart Android TV – suositushinta: 369,00 €
  • Nokia 43 tuuman 4K LED Smart Android TV – suositushinta: 499,00 €
  • Nokia 50 tuuman 4K LED Smart Android TV – suositushinta: 599,00 €
  • Nokia 55 tuuman 4K LED Smart Android TV – suositushinta: 699,00 €
  • Nokia 58 tuuman 4K LED Smart Android TV – suositushinta: 799,00 €
  • Nokia 65 tuuman 4K LED Smart Android TV – suositushinta: 899,00 €
  • Nokia 75 tuuman 4K LED Smart Android TV – suositushinta: 1 399,00 €
  • Nokia Streaming Box 8000 – suositushinta: 99,00 €

Lähde: Streamviewin tiedote

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Nokia